Siri voor de iPhone 6

Wie van de iPhone heeft gehoord zal ook vast de term Siri kennen, maar voor wie dit niet bekend voorkomt zal er even kort beschreven worden wat Siri inhoudt.

Siri is een applicatie die opdrachten kan verstaan in Duits, Frans of Engels en deze dan ook uitvoert. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat voor weer het is dan vraag je Siri wat voor weer het is en dan laat Siri het weerbericht tevoorschijn  komen op het scherm. Er is ook de mogelijkheid om iemand te bellen door de naam van die persoon te noemen en dan zoekt Siri dit op. Het is trouwens wel nodig om de woorden duidelijk uit te spreken, want de applicatie heeft nog wel eens moeite om woorden te verstaan. In andere landen is Siri wat beter geoptimaliseerd, dus zijn er meer mogelijkheden, maar het kan nog steeds handig zijn als je geen zin hebt om handmatig je informatie op te zoeken.

De vraag is echter nu of Siri nu ook in het Nederlands uitgebracht zal worden. Helaas is hier weinig over bekend. Er zou iemand aangenomen zijn die de nodige vertalingen doet en de applicatie meer geoptimaliseerd maakt voor Nederlandse gebruikers, maar hier is niks van bevestigd.  Dit vertaalwerk is op zich wel een grote taak, want er is een programma die het voor Siri mogelijk maakt om teksten te schrijven door middel van spraak, alleen is dit er nog niet in de Nederlandse taal op de smartphone.

Op zich is er nog wel voldoende tijd, want de iPhone 6 wordt verwacht in oktober of november en dit zal waarschijnlijk gepaard gaan met de nieuwe iOs 8, die naar verwachting ook geupdate zal worden voor de oudere toestellen die nog iOs 7 gebruiken.