Snel Rekenen

Geen fan van schoolwerk, maar wel van computerspelletjes? Dan heb je geen mazzel, want het schoolwerk moet gedaan worden en totdat het af is mag je van je ouders vast geen computerspelletjes spelen. Goed nieuws; er is een manier om beide te kunnen doen, tegelijkertijd. Geloof je het niet? Kijk maar eens op TafelsOefenen.nl, deze website staat vol met spelletjes die je kunt spelen, terwijl je leert. Of waarbij je leert terwijl je aan het spelen bent.

Als je gek bent op helikopters, ga je het spel Snel rekenen vast fantastisch vinden. Voor dit spel wordt er gezocht naar een piloot die met een coole helikopter alle tafels kan oplossen. Durf jij deze uitdaging aan? Kruip dan achter het stuur en maak zoveel mogelijk kilometers.

Tijdens het vliegen bestuur je de helikopter met je muis, je kunt voor- en achteruit en naar boven en beneden bewegen. Onder in beeld komen steeds vermenigvuldigsommen, het goede antwoord staat als een wolk aan de blauwe hemel boven de skyline van een grote stad. Maar pas op, want er staan ook drie verkeerde antwoorden bij.

Om door te kunnen vliegen moet je het goede antwoord raken. Eromheen vliegen is geen mogelijkheid en als je een verkeerd antwoord kiest dan stort je helikopter neer. Ook al lijkt het dat als je onder de antwoorden doorvliegt je door bent, dit is niet het geval, je crasht alsnog. Het is de bedoeling dat je zo ver mogelijk vliegt zonder te crashen. Elke veilig afgelegde kilometer telt mee. Rechts in beeld staat het klassement weergegeven. Lukt het jou om in de top 20 te komen? Om dit te bereiken moet je wel heel veel vlieguren maken! Maar als je ouders weten dat je huiswerk aan het maken bent om je tafeldiploma te halen, dan vinden ze het vast niet erg dat je zoveel tijd achter de computer doorbrengt. Veel succes en speelplezier gewenst!