Sony Xperia Z1 Compact erg populair door zijn formaat

De Sony Xperia Z1 Compact is momenteel één van de populairste compacte smartphones die er op de markt te verkrijgen is. Tegenwoordig worden er door fabrikanten steeds minder compacte smartphones uitbracht met high-end specificaties en daar heeft Sony met de Xperia Z1 Compact goed op ingespeeld. Het toestel is samen met de Samsung Galaxy S4 Mini het populairste compacte toestel op de markt.

Specificaties Sony Xperia Z1 Compact

De Sony Xperia Z1 Compact heeft een 4,3 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels ( 342 ppi). Het scherm is uitgerust met de Triluminos techniek wat er voor zorgt dat kleuren erg natuurlijk worden weergegeven. Bovendien zijn de kijkhoeken een stuk beter dan die van de Sony Xperia Z1.

De behuizing van het toestel is net als van die van zijn grote broer van glas en aluminium. Het nadeel van het glas is wel dat het nog steeds erg krasgevoelig is. Dit is dus echt nog een minpunt waar Sony aan moet werken. Door de afmetingen van 127 x 64,9 x 9,5 mm ligt het toestel erg lekker in de hand.

Zoals eerder al gezegd beschikt de Sony Xperia Z1 Compact over uitstekende hardware. Het toestel is uitgerust met een 2,3 GHz Snapdragon 800 processor met 4 kernen. Daarnaast heeft de Z1 Compact 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Wat ook een voordeel is is dat het opslaggeheugen nog uit te breiden is met een extra SD kaartje van maximaal 64GB.

De camera van de Sony Xperia Z1 Compact heeft een resolutie van 20.7 megapixel en maakt zowel in lichte als donkere omstandigheden uitstekende foto’s. Op de camera zelf zitten ook vele functies zoals gezichtsdetectie, beeldstabilisatie en HDR. Daarnaast is het ook mogelijk video’s te maken in Full HD kwaliteit (1920 x 1080 pixels).

Op de Sony Xperia Z1 Compact is standaard de software Android 4.3 (Jelly Bean) geïnstalleerd. Deze is ook up te graden naar de nieuwste Android 4.4 KitKat versie.

Prijzen en abonnementen

De Sony Xperia Z1 Compact is momenteel bij veel lokale en online telecomwinkels verkrijgbaar. De goedkoopste losse toestelprijs is momenteel €441,00. Ook is het toestel gratis te bestellen met een abonnement.
Het goedkoopste Sony Xperia Z1 Compact abonnement is momenteel €27,75 per maand.