Sony Xperia Z2: Top of flop?

Tijdens de laatste week van februari kondigde Sony zijn nieuwe vlaggenschip aan, de Xperia Z2. Het toestel heeft een 5,2-inch met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (1080p) en maakt gebruikt van enkele nieuwe technologieën voor een mooier plaatjes zoals Live Color LED en de X-Reality Engine voor mobiele apparaten. De grootste verandering is echter dat men het inferieure TN paneel heeft ingeruild voor een IPS paneel, waardoor kleuren mooier zijn, kijkhoeken beter en de helderheid een stuk hoger is.

De Sony Xperia Z2 heeft een behuizing die extreem dun en licht is, niet geheel verassend overigens aangezien de Xperia Z2 Tablet momenteel ook al de lichtste en dunste tablet op de markt is. Het zorgt er overigens niet voor dat de smartphone goedkoop aanvoelt, want de behuizing is gemaakt van glas en metaal. In vergelijking met de Samsung Galaxy S5 is het luxueuzer product om te zien en in de hand te houden.

De Sony Xperia Z2 is ook waterbestendig, wat inhoudt dat je de telefoon in je bad kan liggen gedurende 30 minuten zonder schadelijke effecten. Het maken van video’s en foto’s is ook een genot dankzij de 20,7-megapixel Exmors RS sensor met G Lens. Dit is overigens dezelfde lens als op de Xperia Z1, maar een krachtigere processor en betere software moet voor nog meer kwaliteit zorgen.

Een nieuwigheid van de camera is de mogelijkheid tot opnames in 4K en functies zoals Timeshift video en Augmented Reality. Daarnaast zijn alle functies van de Xperia Z & Z1 natuurlijk ook te vinden op de Sony Xperia Z2. De Sony Xperia Z2 draait verder op Android 4.4 KitKat met Sony’s eigen Xperia interface.

Onder de motorkap vinden we de nieuwe Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor met een Adreno 330-gpu en maar liefst 3GB aan RAM werkgeheugen, waardoor de Xperia Z2 over meer kracht dan ooit beschikt. De accu heeft een capaciteit van 3200mAh en dankzij de efficiënte software en power-save modus verwachten we dat de smartphone het op zijn gemak een dag vol zal houden.

Een Sony Xperia Z2 kopen is momenteel nog niet mogelijk in de winkel, maar wel is het mogelijk om voor 7 april een pre-order te plaatsen.