Speel uw eigen muziek in de auto af via een FM-radio

Als u een lange autorit voor de boeg heeft wilt u waarschijnlijk liever naar uw favoriete nummers luisteren in plaats van de radio. Als u een eenvoudige autoradio zonder CD-speler heeft kunt u toch vrij eenvoudig naar uw eigen muziek luisteren. U heeft geen high-tech autoradio nodig. U heeft zelfs geen bluetooth verbinding of aux aansluiting op de radio nodig, laat staan Apple Car Play. Onze oplossing werkt met elke FM radio.

Deze eenvoudige oplossing is een FM Transmitter. Dat is een klein apparaatje dat uw muziek draadloos doorstuurt naar een FM radio. Met een FM Transmitter speelt u de muziek van uw telefoon, MP3-speler of geheugenkaart eenvoudig af via uw FM radio. U stelt de FM transmitter en autoradio in op dezelfde frequentie, en de muziek wordt nu draadloos doorgestuurd naar uw radio. Zo simpel is het! Voor het beste resultaat kiest u een frequentie die niet gebruikt wordt door een radiozender. U kunt muziek op uw telefoon opslaan of gebruik maken van een muziekdienst zoals Spotify of Apple Music. Er zijn transmitters die geplaatst worden in de sigarettenaansteker van uw auto, en er zijn exemplaren met een eigen ingebouwde accu. De FM transmitter gebruikt dus nooit de accu van uw telefoon.

Bij de luxe soorten kunt u niet alleen uw telefoon aansluiten, maar ook een USB- of SD-geheugenkaart. Daarnaast zijn er FM transmitters met bluetooth en ingebouwde speaker, zodat u de transmitter ook kunt gebruiken om handsfree te bellen. U kunt dan de telefoon opnemen of het gesprek beëindigen met de knoppen op de transmitter. Vrijwel alle FM transmitters onthouden de laatst gekozen frequentie, zodat u deze niet bij elke rit opnieuw hoeft in te stellen.

Natuurlijk is de FM transmitter niet alleen handig in de auto. Denk bijvoorbeeld ook aan uw werkplek, vakantie locatie of gewoon thuis. Vanaf nu geniet u overal van uw favoriete muziek waar een simpele FM radio beschikbaar is.