Stedentripje Parijs

Wanneer u van plan bent om een weekendje weg te plannen, dan is Parijs zeker en vast een goede keuze. De hoofdstad van Frankrijk ligt 300 à 400 kilometer van België en Nederland en is gemakkelijk toegankelijk. Er zijn dagelijks meerdere verbindingen per trein. Natuurlijk is het niet omdat de stad vlot bereikbaar is (met het openbaar vervoer), dat u deze stad moet bezoeken. In dit artikel bespreken we waarom een citytripje naar Parijs een goed idee is:

  • Zoals eerder gezegd: u verliest niet veel tijd met het afzakken naar de stad. Per trein staat u er in een uur en eenmaal in de stad kunt u gebruik maken van de metro. Allemaal zeer gebruiksvriendelijk.
  • Parijs staat bekend als de stad der romantiek. Uw vriendin of vrouw verrassen met een weekendje weg naar deze stad s dan ook een romantisch idee en een teken van echte liefde. Er zijn veel bonnen op de markt, denk bijvoorbeeld aan een bongobon weekend Parijs. Deze kunt u dan heven bij een speciale gelegenheid (verjaardag, 2 jaar samen, ..). Samen kan dan worden gekeken voor een hotel.
  • De stad beschikt over tientallen bezienswaardigheden. Imposante gebouwen, musea, stadsparken en meer kunt u er bewonderen. Personen die houden van cultuur en geschiedenis komen er zeker aan hun trekken. Ook de Franse keuken mag men niet vergeten te melden.
  •  Vrouwen zullen zich kunnen uitleven in de winkels. De beroemdste winkelstraat van Parijs is ongetwijfeld de Champs-Élysées. Echter, er zijn nog tal van plaatsen waar uw vrouw of vriendin zich kan uitleven. van dure modezaken tot winkels voor de modale vrouw.

Redenen genoeg dus om eens een bezoek te brengen aan de stad. Alvorens u kunt vertrekken is het natuurlijk een goed idee om eerst even een hotel te boeken. Vergelijk de tarieven goed op internet en opteer niet onmiddellijk voor een hotel pal in het centrum. Een hotel iets verder gelegen is vaak goedkoper en de metro brengt u binnen geen tijd naar de stadskern. Alvast veel plezier in Parijs.