Sup board – 5 Stappen om te suppen met je hond

Suppen met je hond is natuurlijk een geweldige ervaring voor jou en je trouwe viervoeter. Het is heerlijk om er op deze manier samen uit te gaan en het is toch weer even iets anders dan een flinke wandeling op het strand of een balletje gooien in het bos. Echter, verwacht niet dat je hond direct staat te springen om met jou op een sub board te stappen. Veel honden zijn bang voor iets dat zij niet kennen, en als je de hond dwingt gebeuren er gemakkelijk ongelukken. Met deze 5 stappen kan jij op een goede en leuke manier gaan suppen met je hond.

1. Leg je sup board een week lang in huis

Laat je hond in huis, in de eigen vertrouwde omgeving, kennis maken met je sup board. Leg deze bijvoorbeeld vlakbij de mand of misschien naast het bed wanneer de hond daar graag slaapt. Vindt de hond dit eng? Dwing dan niet, maar wacht tot de hond zelf op ontdekkingstocht bij het sup board gaat.

2. Leg snoepjes op je sup board

Leg een lekker snoepje op je sup board om de hond zelf op het board te laten stappen. Herhaal dit totdat de hond er geen moeite meer mee heeft. Vervolgens laat je de hond zitten op je sup board en beloon je deze als hij of zij ook blijft zitten. Probeer dit ook zoveel mogelijk op vaste tijden te doen, zodat de hond weet dat het tijd is om met het sup board te gaan oefenen.

3. Leer de hond speciale commando’s

Nu is het tijd om unieke commando’s aan te leren om op het sup board te gaan en om eraf te gaan. Het is belangrijk dat deze commando’s afwijken van andere commando’s die je al gebruikt, buiten of in huis. De hond moet de commando’s echt gaat associëren met je sup board. Beloon de hond als deze de nieuwe commando’s goed uitvoert.

4. Zelf op het sup board staan

Ga nu zelf bij de hond op het sup board staan en laat de hond zitten of liggen op het sup board. Beweeg het board een beetje met de voeten en beloon de hond wanneer deze netjes blijft liggen. Pak vervolgens de peddel erbij en oefen met de hond dat deze ook blijft zitten of liggen als hij of zij de peddel steeds langs ziet komen.

5. Tijd om te water te gaan

Als alles goed en comfortabel verloopt voor jezelf en voor de hond, dan is het tijd om te water te gaan. Het is goed om ook voor je hond te zorgen voor extra veiligheid, zoals een lijn aan je sup board en een reddingsvest speciaal voor honden. Zo kan je samen veilig en optimaal genieten van het suppen.