Tafellinnen buiten gebruiken als tuintafelkleden. Verstandig of niet?

Zijn gewone tafellinnen zomaar geschikt als tuintafelkleed, voor bijvoorbeeld in de lente en zomer op de buitentafel? En wat zijn de consequenties als u ze hiervoor gebruikt?

Tafellinnen en regenwater
Tafellinnen worden gemaakt van stoffen als linnen en katoen. Deze stoffen kunnen slecht tegen water. Ze drogen echt wel weer op, maar de kwaliteit van tafellinnen lijdt enorm onder vocht. Vocht is funest voor de kleuren van uw tafellinnen en kan pillen (het pluizen van het stof) veroorzaken.

Het is echter begrijpelijk dat veel mensen hun tafelmode in de zomer van binnen naar buiten verhuizen: ze vinden een “goedkoop tafelzeiltje” op hun kostbare, stijlvolle buitentafel simpelweg niet mooi. Begrijpelijk, maar vandaag de dag zijn er tuintafelkleden in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, die er minstens zo sjiek en stijlvol uit zien als gewone tafellinnen die u binnen gebruikt. Daarom is het ongetwijfeld een aanrader om uw stijlvolle tafeltextiel voor op de binnentafel te sparen en gecoat tafellinnen aan te schaffen als tafelkleed voor buiten. U kunt zo van beide tafelkleden jarenlang plezier beleven!

Tafellinnen en zonlicht
Naast regen is ook zonnestraling niet gunstig voor tafellinnen. Als tafellinnen veelvuldig worden blootgesteld aan de UV-straling van de zon, zullen zij hun kleur verliezen en er verweerd gaan uit zien. Tafellinnen bevatten immers inkt die gevoelig is voor de zon. Een tuintafelkleed is daarentegen voorzien van een teflon coating die zonverwering tegengaat. Bovendien is een gecoat tafelkleed waterafstotend en kan het moeiteloos op als tuintafelkleed gebruikt worden; u hoeft een tafellakens met coating niet naar binnen te halen zodra het begint te regenen.

Webshop voor tuintafelkleden en andere soorten tafellinnen
Cottona.nl is een webshop in tafellinnen, tafelkleden, tafellakens op maat, tafellopers, enzovoorts. Cottona biedt echter ook een groot assortiment aan tafelkleden en tafellakens voor buiten. Stijlvol, chique en perfect voor op uw prachtige buitentafel.

Cottona levert al haar producten vanuit eigen atelier en zorgt dat u uw product binnen slechts vier werkdagen in huis heeft. Bestel vandaag nog uw tuintafelkleed op www.cottona.nl!