Tafeltennistafels voor binnen

Een van hoge kwaliteit tafeltennistafel voor binnen kan worden gekocht voor een wat lagere prijs dan de tafeltennistafels voor buiten, de tafels voor buiten bestaan immers uit een duurder en weerbestendig materiaal. De tafels voor binnen kunnen snel beschadigd raken als ze worden blootgesteld aan vochtige omstandigheden of aan een te hoog niveau van hitte en direct zonlicht.

De fabrikanten stellen dat tafeltennistafels voor binnen zouden moeten worden bewaard in een verwarmd, geïsoleerd gebouw om het risico van het tafelblad dat krom trekt te elimineren. Dus als je je tafel in een garage bewaard schaf je beter een tafeltennistafel voor buiten aan bij Tafeltenniswebshop.nl.

Ruimte

Om tafeltennis te spelen heb je een redelijk groot speelveld nodig, als je speelt in een kleine ruimte dan kan dat het bewegen van de spelers belemmeren.. Je kan wegkomen met een beetje minder ruimte, maar we moeten streven naar een zo comfortabel mogelijke speelruimte.

Het tafelblad

De dikte van het tafelblad van de tafeltennistafel heeft invloed op de kwaliteit van het spel. Hoe dikker, dichter en harder het tafelblad, hoe hoger en meer consistent de kaats zal zijn. Als de prijs van de tafel toeneemt, neemt de dikte van het tafelblad, en op zijn beurt, de kwaliteit van het spel ook toe. Tafeltennistafels voor binnen beginnen met een 12 mm dikte, dit zijn de goedkopere tafels. Deze zijn ontworpen voor de lol en het gebruik ervan voor kinderen.

Competitie goedgekeurde tafels zijn normaal 25mm dik. Het tafelblad is het belangrijkste onderdeel van de tafeltennistafel, maar er zijn andere gebieden die belangrijk zijn bij het kiezen van een tafel. Een tafeltennistafel is erg zwaar, dus je moet ervoor zorgen dat het onderstel van de tafel stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen. Een gemiddelde tafeltennistafel voor binnen weegt ongeveer 80 kg, dus je moet rekening houden met het feit hoe je de tafeltennistafel kan verplaatsen.

Belangrijk!

Tafeltennistafels voor binnen zijn niet waterdicht of weerbestendig te maken en mogen niet worden gebruikt als alternatief voor een tafeltennistafel voor buiten.