Telefoonbescherming

Telefoonbescherming

Met de komst van de smartphone, kan eigenlijk niemand meer zonder dit handige apparaat. Je bent ieder moment te bereiken, op vele verschillende manieren: bellen en smsen, whatsappen, snapchat… noem het maar op.

Omdat de telefoon zo onmisbaar is geworden, is het van groot belang dat je hem goed kan beschermen. Hoevaak zie je niet die zielig gebroken schermpjes van Iphones en Ipods zonder Iphone hoesjes? Zonde, want het vervangen van het scherm kost een hoop geld en tijd. Zodra je je telefoon wilt laten maken, ben je hem zo twee weken (of langer) kwijt.

Stickers

Er zijn meerdere soorten bescherming op de markt om dit soort dingen te voorkomen. Zo heb je speciale stickers die je op het beeldscherm van je Iphone kan plakken ter bescherming. Hierdoor krijg je minder snel krassen op je beeldscherm. Bovendien heeft het een matte finish, wat ervoor zorgt dat je minder last hebt van spiegelingen en schitteringen. Een groot pluspunt is dus ook dat het scherm van je Iphone een stuk beter leesbaar wordt. De sticker is gemakkelijk te vervangen op het moment dat er teveel beschadigingen opzitten. Waar sommige mensen zich zorgen om maken, is dat door die sticker de touchfunctie van de telefoon minder goed werkt. Dat is echter onzin. De stickers zijn zo ontworden dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit van de touchscreen. Het scherm zal dus net zo goed reageren als zonder sticker.

Iphone hoesjes

Uiteraard kan een sticker niet voorkomen dat het beeldscherm breekt op het moment dat de telefoon valt of tegen iets hards en scherps komt. Een hoesje kan dat uiteraard wel. Er bestaan verschillende soorten hoesjes, dus denk van te voren goed na over wat jij belangrijk gaat. Zo zijn er hoestjes die alleen de achterkant en de zijkanten beschermen. Deze hoesjes zijn vaak van een soort gel gemaakt wat ervoor zorgt dat de hoesjes zodra ze vallen, zacht vallen en “stuiteren”. Andere hoesjes zijn vaak dunner, maar hebben bijvoorbeeld wel een soort flap, waardoor ook de voorkant beschermd is. Als de telefoon da valt, dan maakt het weinig uit op welke kant hij valt: hij is altijd goed beschermd!

Soorten hoesjes

Iedere telefoon heeft net een andere maat of een andere dikte. Dit doen fabrikanten uiteraard expres, zodat jij als klant weer een nieuw hoesje moet kopen. Let daarom dus goed op het merk van je telefoon. Een Iphone 4 past niet in de Iphone 4s hoesjes of de Iphone 5 hoesjes!