Triggerpoints verwijderen

Als sporter is het niet heel gek om last te krijgen van vastzittende spieren. Ook stijve spieren na een fanatieke sport avond is een bekend probleem bij sporters. Als dit nou af en toe het geval is, is er niet veel aan de hand. Maar er zijn ook mensen die tijdens het sporten of altijd na het sporten last krijgen van deze vastzittende spieren. De kans is er groot dat je te maken hebt met triggerpoints. In dit artikel leggen wij je uit hoe je triggerpoints verwijderen kunt.

Dry needling

Een bekende manier is dry needling. Dry needling moet worden gedaan door een professionele manuele of fysiotherapeut die hier ervaring mee heeft. Hij zoekt de spierknoopjes met zijn handen op. Als hij de juiste plek heeft gevonden prikt hij met de naald door de triggerpoint heen. Doordat er door het punt heen wordt geprikt kan de strakke spiervezel zich eindelijk ontspannen. Het resultaat is direct voelbaar, je spieren zullen weer los en flexibel aanvoelen.

Een sportmassage

Een andere manier om van het probleem af te komen is een sportmassage. Een masseur kan de gevoelige triggerpunten in je lichaam masseren. Door ze goed te masseren wordt de doorbloeding verbeterd, deze verbetering in de doorbloeding kan weer leiden tot het verwijderen van de gevoelige punten. Het is wel van belang dat de sportmassage regelmatig gebeurt. Een voordelige oplossing hiervoor is een sportmassage met een foamroller en lacrosse bal. Hier zullen we op ingaan in het volgende hoofdstuk.

Foamroller en lacrosse bal

De foamroller en de lacrosse bal zijn twee hulpmiddelen waarmee je jezelf een sportmassage geven kunt. Deze hulpmiddelen kun je gebruiken om over de pijnlijke punten te rollen. Het resultaat is het zelfde als die van een sportmassage, maar je bent stukken voordeliger uit. Op de website van Mijnsportmassage kun je meer informatie hierover vinden.