Uw woning isoleren met rolluiken

Wanneer de temperatuur buiten oploopt tot boven de twintig graden loopt in veel woningen en kantoren de temperatuur binnen snel op. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor het leefgenot. Een oplossing waar op zo’n moment vaak voor gekozen wordt is sluiten van de gordijnen. Het nadeel is dat uw huis of bedrijfspand dan verduisterd wordt terwijl u dat liever niet heeft. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat tolluiken in deze situatie perfect uitkomst bieden.

Altijd een aangename temperatuur in huis

Een rolluik biedt meer voordelen dan op men op het eerste moment denkt. Wist u bijvoorbeeld dat een rolluik 80% van het licht doorlaat, en ten opzichte van gordijnen meer dan 300% beter isoleert? Dit houdt in dat u uw onderkomen op warme dagen aangenaam houdt qua temperatuur en dat u op de winterdag de warmte binnen houdt. Dit maakt een rolluik een zonwering waar u het gehele jaar profijt van heeft.

Inbraak- en geluidwerend

Ten opzichte van andere zonwering als markiezen of zonneschermen bieden rolluiken nog een aantal voordelen. Door de eigenschappen van het materiaal laat deze weinig geluiden door. Indien u aan een drukke straat woont dan is het met een rolluik mogelijk om het geluidoverlast aanzienlijk te beperken. Daarnaast maakt u het inbrekers een stuk ingewikkelder om binnen te dringen. Dit maakt een rolluik uitermate geschikt voor winkels en bedrijven. Het materiaal is nagenoeg niet kapot te krijgen. De kans is dus groot dat ongewenst bezoek uw onderkomen links laat liggen.

Bespaar op uw energierekening

Wist u dat u met deze zonwering eveneens bespaart op uw stookkosten? Dit gaat op voor zowel de zomer als de winterperiode. In de zomer hoeft u geen airco of ventilator aan te zetten en in de winter hoeft de verwarming minder lang aan te staan doordat u de warmte binnen houdt. Kortom, een rolluik is een goede investering.

Bron: www.rolluiken-expert.nl