Verschillende soorten hoesjes

iPhone hoesjes zijn erg belangrijk voor het beschermen van je iPhone, omdat het scherm van de telefoon uit glas bestaat kan dit natuurlijk makkelijk breken. Het voorkomen hiervan doe je met een goed en stevig hoesje. Zonder hoesje je iPhone laten vallen en de kans is groot dat er iets kapot aan gaat. De hoesjes zijn natuurlijk niet alleen voor bescherming, tegenwoordig worden ze ook als mode accessoire gebruikt. Zo heb je hoesjes met bepaalde logo’s of emblemen erop van bijvoorbeeld sportclubs.

Het iPhone hoesje wordt dus om meer gedragen dan alleen de bescherming van de telefoon. Ook ligt de telefoon vaak comfortabeler in de hand met een goed hoesje. Maar wat voor soorten hoesjes zijn er eigenlijk? Een paar voorbeelden zijn siliconen hoesje, kunststof, een bookcase en een flipcase.

Siliconen en kunststof hoestjes komen erg veel voor, dit zijn vaak hoesjes die alleen de achterkant van de telefoon beschermen en meestal steekt het aan de voorkant een beetje uit zodat het scherm ook beschermd wordt. Het scherm wordt nu echter niet beschermd tegen krassen.

Bookcase hoesjes zijn erg populair aan het worden, je telefoon is uit te klappen als een boekje. Dit bied bescherming aan de volledige telefoon, de iPhone is hierdoor nauwelijks meer kapot te krijgen als je hem laat vallen. Ook bieden deze hoesjes vaak een vakje waar je een (pin)pas of briefgeld in kan doen. Zo hoef je dus geen portemonnee meer mee te nemen.

Flipcase hoesjes zijn net iets anders als bookcase hoesjes, bij de flipcase kan je het hoesje er verticaal om slaan in plaats van horizontaal als een boekje. Hierdoor krijgt je telefoon ook volledige bescherming waardoor je niet zo snel krassen krijgt. De hoes wordt met magneetsluiting gesloten.