Verstopping oplossen

Verstopping

Verstoppingen komen overal voor en zorgen voor veel overlast. Het water spoelt niet goed of helemaal niet meer weg. U kunt het apparaat of het afvoer niet meer gebruiken, dat is erg vervelend. Een verstopping kan zich voordoen in uw riool, afvoer, gootsteen, doucheputje, vaatwasser, toilet, afvoer van afwasmachine, keuken afvoer, regenpijp en wasbak. U ziet dat zich op veel plekken verstoppingen kunnen voordoen. Een loodgieter kan een verstopping voor u verhelpen.

Oorzaken

Op veel plekken kunnen verstoppingen ontstaan, maar wat is de oorzaak van deze verstoppingen? Veel verstoppingen worden veroorzaakt door vet, haren, voedsel en vuil. Vet hoopt zich vaak op aan de binnenkant van uw afvoer waardoor de diameter waar water door kan lopen steeds kleiner wordt. Zo ontstaat er een verstopping. Maakt daarom regelmatig uw afvoer schoon en haal de haren en achtergebleven voedsel weg. Let er ook op wat u wegspoelt, sommige dingen kunt u beter weggooien.

Verstopte toilet

Een verstopping in het toilet is zomaar aan de orde. Mensen gooien veel dingen door het toilet die daar niet horen. U kunt denken aan frituurvet, eten, condooms en te veel toiletpapier. De riolering is zomaar verstopt. Het vet van eten en van het frituurvet hoopt zich net als bij de afvoer aan de binnenkant op. Er kan steeds minder water doorheen stromen tot dat de riolering helemaal dicht is geslipt. Vervolgens moet u uw riolering gaan ontstoppen of laten ontstoppen.

Expert inschakelen

Veel verstoppingen kunt u voorkomen door goed op te letten wat u allemaal weg spoelt. Kampt u met een ontstopping dan zijn er veel middelen om een verstopping te verwijderen. Let er wel op dat de meeste van deze middelen uw afvoer ook aantasten. Het is daarom vaak beter om bij een verstopping een expert in te schakelen die de verstopping op een veilige manier kan verwijderen.

Bron: Loodgieter Nu