Verveling? Ga magneetvissen!

Je hebt vele soorten hobby’s maar magneetvissen is toch een van de apartere hobby’s in Nederland. Magneetvissen is voor de meeste mensen nog vrij onbekend maar, het is in opkomst. je ziet steeds meer artikelen in de krant verschijnen over magneetvissen. Veelal gaat het over bijzondere vondsten die uit het water omhoog gehaald zijn zoals, granaten, mortieren, kluizen met inhoud,etc..

Je kunt zelfs je magneet terug verdienen!

hobby’s kosten vaak erg veel geld dit is niet het geval met magneetvissen. Een sterke magneet schaf je maar eenmalig aan. Er is een groot prijsverschil in de soorten magneten. Hoe sterker de magneet hoe duurder het wordt, voor een goede magneet van 200 kilo trekkracht betaal je rond de 70 euro. Als je veel oud ijzer opvist is het misschien handig om het mee te nemen en in te leveren bij de oud ijzer boer. Voor het oude ijzer krijg je geld en verdien je  magneet vanzelf terug beter kan het niet. mooie bodemvondsten kun je houden maar ook verkopen.

Een vismagneet heeft meerdere functies.

Een magneet is multifunctioneel, zware dingen ophangen? Geen probleem een sterke magneet kan aan een metalen balk geplakt worden zo heb je geen schroeven nodig en beschadig je niets. Deuk in de auto? Pak een doek en doe die om de magneet om krassen te voorkomen bevestig de magneet waar de deuk zit en probeer de deuk er uit te trekken. Spijkers uit het uit as halen wat in de open haart zit? Ga met de magneet door de as heen alle spijkers en schroeven zullen aan de magneet blijven plakken zo hoef je niet telkens het as uit de kachel te halen. Bouw martiaal in de spouw muur laten vallen? Even met de magneet tussen de spouw en je haalt je spullen weer naar boven. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen waar een vismagneet voor kan dienen. Al met al een magneet is altijd handig om te hebben, zo wel als hobby als handigheid.