Vijf tips voor de aankomende festivalperiode

Het is weer bijna zo ver. De tijd dat de zon weer vroeger op gaat en later onder. De tijd dat de dikke truien ingeruild worden voor sexy topjes en shirts. De tijd dat de gluhwein veranderd in mojito en we weer meer buiten dan binnen zijn. Dit is ook de tijd dat de buiten festivals van start gaan en wie kijkt daar nou niet naar uit. Om je alvast in de stemming te brengen geven we een paar tips om festivals te overleven.

Kom binnen, dus koop een ticket en vergeet deze niet

Het klinkt misschien niet als de beste tip, maar het belangrijkste van een festival is de ticket. Zorg ervoor dat je op tijd bent met bestellen en vergeet deze niet mee te nemen.

Voor het tweede jaar naar hetzelfde festival

Ben je vorig jaar naar een festival zijn geweest dat zo goed beviel dat je dit jaar weer gaat? Kijk even of je niet toevallig nog ergens consumptiebonnen hebt. Wie weet zijn ze dit jaar weer te gebruiken, scheelt toch weer wat in de portemonnee.

Een herkenningspunt

Ken je het drama van het zoeken van je auto in een grote parkeergarage? Daarvoor hebben ze gelukkig wel slimme oplossingen bedacht door letters en cijfers aan plaatsen te koppelen. Helaas is dit vaak niet het geval bij festivals. Onthouden welke camping je staat zal nog wel lukken, maar na een dag feesten en drinken kan het zo maar eens lastig zijn je eigen tent terug te vinden. Maak een foto van je tent met een herkenningspunt erop en onthoudt dit herkenningspunt. Altijd makkelijk om zo de weg terug te vinden.

Pyjama

Festivals die een aantal dagen duren zijn erg leuk, maar ook erg vermoeiend. Een goede nachtrust is hierbij belangrijk. Overdag wil je er natuurlijk hemels uitzien maar de nacht ingaan zonder kleding is geen succes. Ten eerste kan het erg koud worden, maar die dronken gast halverwege de nacht had je helemaal niet verwacht. Niet echt handig als je dan halfnaakt in je tent ligt.

Bergen afval

Tijdens een festival wordt er veel afval geproduceerd. Niet echt handig als je hele tent en omgeving vol ligt met rotzooi. Hou het schoon en neem vuilniszakken mee. Zo kun je altijd bij je tent zitten zonder we te zakken in zakken chips, bier en andere vuiligheid.