Villa in de Dordogne te huur

Dordogne is een streek in het zuid-westen van Frankrijk. Het is mogelijk om in Dordogne te verblijven in een villa die te huur wordt aangeboden ten einde de attracties van de regio op eigen tempo te bezoeken. Websites die een villa in Dordogne te huur aanbieden, geven meestal informatie over de plaatselijke bezienswaardigheden. Voor de twijfelaars staat hieronder echter een lijstje van attracties die Dordogne de moeite waard maken.

  • De grotten van Lascaux staan bekend omwille van de goed bewaarde paleolitische schilderijen. Het is een site die erkend is door UNESCO en als inspiratie heeft gediend voor verschillende artiesten. Bijvoorbeeld de romanserie ‘De Aardkinderen’ van J. M. Auel speelt zich voor een deel daar af en de schrijfster heeft de site ook bezocht. J. M. Auel ontving voor haar werk in 1990 de Publieksprijs voor het Nederlandse boek. Het is niet mogelijk Lascaux zelf te bezoeken. De grotten werden gesloten voor het publiek toen bleek dat de luchtcirculatie, het licht, en de adem van de honderden bezoekers per dag schade aan de eeuwenoude kunst aanrichtten. Er werd echter een replica gebouwd die kan worden bekeken.
  • Een website die een villa in Dordogne te huur aanbiedt, verteld ons iets over de geschiedenis van de streek. De grenzen van Dordogne komen min of meer overeen met het oude Périgord. Dit brengt ons terug naar de tijd van de Galliërs. De streek werd toen bewoond door vier stammen en in het Gallisch werd dit “petrocore” genoemd. De naam Périgord is daarvan een verbastering. In Dordogne zijn vier Périgords en in elke streek kan men wel een villa te huur vinden. De eerste streek is Périgord Vert: groene valleien doorsneden met heldere rivieren. De tweede streek is Périgord Blanc: het witte Périgord wordt gekenmerkt door kalksteen. De derde streek is Périgord Pourpre: paars omwille van de druiven en wijn. De vierde en laatste streek is Périgord Noir: donkere wouden van eik- en sparrebomen strekken zich over deze regio uit.
  • Er zijn meer dan 1,500 kastelen in Dordogne, velen waarvan zeer goed bewaard zijn. Een villa in Dordogne vormt de perfecte uitvalsbasis om de mooiste kastelen op eigen tempo te bezoeken. Daarnaast zijn er ook overblijfselen van Romeinse gebouwen die de moeite van het bekijken waard zijn.
  • De natuur in het rurale gebied is prachtig, met grote wouden, groene valleien en heldere beekjes. Waar de mens aanwezig is, strekken wijngaarden zich uit zover het oog reikt. Wandelen en fietsen in de frisse buitenlucht worden sterk aangeraden.
  • Op websites die een villa in Dordogne te huur aanbieden, wordt vaak aangegeven welke sportactiviteiten in de buurt van de villa kunnen worden beoefend. Voor Villa Merle is dit bijvoorbeeld watersport, golf, tennis en motorsporten. Andere villa’s bevinden zich in gebieden waar kan worden geklommen of andere sporten kunnen worden beoefend.
  • De Franse eetcultuur kan natuurlijk niet ontbreken wanneer men het heeft over de voordelen van een bezoek aan dit land. Dit is niet specifiek voor een villa die te huur is in Dordogne; maar is voor deze regio evenzeer geldig als voor andere regio’s. Lokale kaas en wijn, en de plaatselijke gerechten zijn een genot. Vissen uit de rivier of wild uit het woud worden op typisch Franse wijze klaargemaakt in de vele restaurants. http://www.dordogne-villas.nl/

Kortom, er is meer dan voldoende reden om een vakantie in Dordogne te overwegen. Wanneer een villa te huur wordt aangeboden, biedt deze ruimte voor een grote groep, dus of je nu met familie of vrienden wilt gaan, er is ongetwijfeld een villa op jouw maat.