Vlooienbestrijding op de juiste manier uitvoeren

Zo bestrijd je de vlooien snel en permanent

Vlooien kunnen ontzettend veel irritatie opleveren, de kleine beestjes kunnen zich als een ware plaag verspreiden in huizen via huisdieren en andere dragers. Het gevolg is dat de vlooien steeds meer terrein winnen, er is dus hoge nood aan goede vlooienbestrijding. Gelukkig is dit erg gemakkelijk en efficiënt uit te voeren, zo zal er geen last meer ondervonden worden van de vlooien en zullen deze ook voor altijd weg blijven. In dit artikel staan enkele tips die helpen bij een goede vlooienbestrijding, deze tips kunnen helpen bij vlooien op de huisdieren of in het huis.

 

Zoek eerst waar de vlooien zitten

De vlooien kunnen overal zitten, dit kan de zoektocht naar de kleine beestjes dan ook erg lang maken. Zorg dat de bron van de vlooien snel wordt ontdekt, deze bron kan bijvoorbeeld uw bed zijn, maar ook op uw huisdier kunnen de beestjes aanwezig zijn. Kijk daarom al uw huisdieren na en kijk hierbij diep onder de vacht. Zoek daarna op andere warme plekken, als de bron van de beestjes is gevonden dan kan de vlooienbestrijding beginnen.

 

Vlooienbestrijding uitvoeren bij huisdieren

Als het huisdier de bron van vlooien is dan is het handig om deze allereerst te wassen. Er zijn speciale vlooienbestrijdingsmiddelen voor huisdieren verkrijgbaar. Door het gebruik van bijvoorbeeld shampoo of een kam kunnen de vlooien snel en permanent worden verwijderd. Deze vorm van vlooienbestrijding helpt ook bij het bestrijden van de vlooieneitjes en larven, de vlooien worden dan ook bijna volledig uitgeroeid. Een bijzonder effectieve manier om de vlooien voor nu en later te kunnen bestrijden.

 

Zo worden vlooien in huis bestreden

De vlooien in huis zijn ook erg gemakkelijk te bestrijden, zo kan worden gezorgd dat er niet lang meer last van deze vlooien wordt ondervonden. Met een stofzuiger kan goede vlooienbestrijding worden uitgevoerd, stofzuig alle plekken waar de vlooien voorkomen. Denk hierbij aan de mand van het huisdier, maar ook het deken waar het huisdier onder ligt, de bank, een bed, het tapijt, alles wat een warme plek aan vlooien kan bieden. De vlooienbestrijding moet in het huis goed worden uitgevoerd, alleen zo worden de beestjes volledig uitgeroeid.

Expert inhuren voor de vlooienbestrijding

Het is altijd handig om een expert in te huren wanneer de vlooien in huis bestreden moeten worden. Zorg hierbij dat de expert alle bronnen van de vlooien zoekt en er vervolgens op de juiste manier de vlooien bestrijdt. Zo zullen alle vlooien binnen korte tijd bestreden worden en niet meer terugkeren.