Vol met energie door Goji Bessen

Goji bessen, de superfood die misschien wel de meest voedzame besjes zijn op aarde. Het zijn besjes vol met energie. Dagelijks een handje goji bessen zal zorgen voor een boost van vitaminen, eiwitten en mineralen. De bouwstoffen die je nodig hebt om goede prestaties neer te zetten.

Goji bessen groeien aan struiken en komen oorspronkelijk komen ze uit Azië. Er zijn heel veel verschillende soorten goji bessen. In landen als China worden ze al honderden jaren gekweekt vanwege de grote voedingswaarde.

De bessen kan je gewoon eten maar ook door bijvoorbeeld smoothies of muesli doen. Ook is er thee van te maken.

Goji bessen helpen je lichaam om in balans te brengen. Het versterkt het immuunsysteem en dit zorgt voor een betere weerstand tegen bijvoorbeeld virussen. De bessen bevatten ook fenylalanine, dit is een aminozuur dat de bijnieren ondersteunt.De bessen zijn een bron van complete eiwitten, en deze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van het lichaam. Deze zijn 24 uur per dag nodig om oude cellen te vervangen voor nieuwe cellen.

Er zijn 8 aminozuren die het lichaam niet zelf aan kan maken, de goji bessen bevatten al deze 8 aminozuren. De belangrijkste hiervan is tryptopfaan.

Tryptopfaan zorgt voor serotonine, dit wordt ook wel de gelukshormoon genoemd. Het eten van goji bessen kan dus ook helpen tegen bijvoorbeeld depressie. De bessen zijn een prima bron van tryptofaan.

De bessen bevatten wel 21 mineralen, een belangrijke hiervan is selenium. Selenium is goed voor de schildklier, wat erg belangrijk is voor oudere mensen aangezien die nogal eens de nijging krijgt om te gaan vertragen.Deze besjes zijn een boost van energie en zijn erg gezond.

Bron: http://www.gojibessenkopen.eu