Voor wie is de MacBook Pro Retina geschikt?

Toen de eerste MacBook Pro 13-inch met Retina-scherm op de markt werd gebracht in 2012, waren de meningen over de laptop verdeeld. Een van de punten van kritiek was de hoge prijs en het gebrek van een capabele GPU, maar aan de andere kant was daar natuurlijk ook het prachtige Retina-scherm. In de afgelopen periode heeft Apple niet alleen de hardware weten te verbeteren, want ook is de prijs gezakt naar een niveau van een traditionele MacBook Pro aanbieding.

MacBook Pro Kopen

De nieuwe standaard MacBook Pro 13-inch met Retina-scherm heeft verschillende functies. Het draait op de doos op OSX 10.9 Maveriks en heeft een 2,5GHz Intel Core i5 processor met 4GB aan RAM, 128GB aan flashopslag en natuurlijk het prachtige Retina-scherm (2560 x 1600 pixels/227 pixels per inch). Deze prachtige machine heeft verder een geweldige accuduur dankzij de nieuwe Haswell architectuur. Het minpunt van de ultradunne behuizing is dat het RAM geheugen niet is uit te breiden en dat er slechts 2 USB poorten beschikbaar zijn.

Retina-scherm
Het Retina-scherm is enorm indrukwekkend, want waar een traditioneel scherm slechts een enkele pixel heeft, zijn er 4 aanwezig op de MacBook Pro. Deze extra pixels maken alles scherper. Het bedrijf is nu de industrie leider in het bouwen van software en hardware voor schermen met hoge resoluties.

Voor wie is deze laptop het meest geschikt?
Het is een prima laptop voor als je een ontwerper bent, maar het grootste nadeel voor ontwerpers is dat het een glossy scherm betreft. Daarnaast is het contrast iets te hoog, zodat foto’s er normaal gesproken lekker uitspringen.

Programmeurs vinden deze machine ook een werkelijk genot, omdat men dankzij de hoge resolutie kan programmeren en hun werk direct naast elkaar kunnen bekijken. De hoge resolutie maakt het werken op deze laptop een geweldige ervaringen, niet alleen voor professionele gebruikers, maar ook om lekker een filmpje te kijken op de bank.

Een MacBook Pro kopen doe je op dit moment al vanaf €1299,00.