voordelen cirkelzaag met geleiderail

In tegenstelling tot een normale handzaag levert de cirkelzaag betere zaagsneden. Voor elke zaagklus is er wel een cirkelzaag ontwikkeld. Denk hierbij aan de handcirkelzaag, mini cirkelzaag, accucirkelzaag of invalcirkelzaag. Heeft u meerdere klussen en bent u van plan de cirkelzaag vaker te gebruiken? Dan kan een tafelcirkelzaag of afkortzaag uitkomst bieden. Deze machines zijn robuust, krachtig en leveren hoogwaardige prestaties. Wilt u nog betere zaagsneden maken met uw handcirkelzaag dan is een geleiderail misschien handig.

De cirkelzaag met geleiderail heeft meerdere voordelen ten opzichte van een normale handcirkelzaag. Naast de kaarsrechte zaagsneden heeft u ook nog eens meer grip tijdens de werkzaamheden. Een geleider is bedoeld om nog langere zaagsneden te maken dan een normale zaaggeleiding (deze is vaak al onderdeel van de handcirkelzaag).

Wanneer u een cirkelzaag gaat kopen is het verstandig om rekening te houden met extra accessoires. Zo worden ook de meeste handcirkelzagen standaard geleverd met een geleiderail. Een invalcirkelzaag is meestal altijd uitgerust met een geleiderail. Uw eigen cirkelzaag met geleiderail kopen kan eenvoudig online voor een groter aanbod. Heeft u al een cirkelzaag gekocht en wilt u als nog een geleiderail kopen? Dat kan, de webwinkels hebben ook universele geleiderails voor verschillende merken.

Het werken met een cirkelzaag met geleiderail is ook nog eens veel veiliger, omdat de geleider terug slag voorkomt. Het bevestigen van de geleiderail aan de cirkelzaag kan gemakkelijk met behulp van een adapter. Deze adapter plaatst u op de geleiderail. Na het bevestigen van de adapter zorgt u ervoor dat de geleiderail goed vast zit (met behulp van lijmklemmen). Wanneer u dit heeft gedaan kunt u veilig, snel en productief werken.