Voordelen Freelance Website Design

Bedrijven die overwegen om hun website te laten doen, hebben de keuze om voor een freelancer of een webbureau te kiezen. In combinatie met het vinden van een goed bureau met de beste prijzen kan zo nu en dan een groot probleem vormen.

Voor beide gevallen zijn er min- en pluspunten, namelijk:

Werken met een websitebureau

Voor

Werken met een webbureau geeft meer ‘stabiliteit’ dan werken met een freelancer. Over het algemeen hebben ze meer verantwoording tegenover het werk dat ze doen.

Webbureaus hebben doorgaans een bredere portfolio van klanten en krijgen daardoor dan ook meer middelen toegewezen wanneer het nodig is.

Ervaring – omdat webbureaus een aantal mensen hebben die voor hun werken, kunnen ze vaker gebruik maken van aanvullende interne vakkundigheid wanneer het van belang is (zoalsdesign, SEO, etc).

Tegen

De kostprijs is het grootste nadeel, omdat de hogere overhead bureaus meestal duur maken.

Werken met een freelancer

Voor

De kostprijs is het grootste voordeel, freelancers zijn goedkoper gezien de lagere overhead.

Flexibiliteit – door het werk zijn ze vanzelfsprekend erop uit om zoveel mogelijk mensen tevreden te stellen. Zo is er dan ook meer flexibiliteit qua werkdruk en tijdschema.

Tegen

Middelen zijn beperkt bij het gebruiken van freelancers. Zij werken in hun eentje, waardoor ze een maar een beperkt aantal uren kunnen bijdragen (door ook andere klanten van dienst te zijn).

Zoals u kunt zien zijn er zowel voordelen als nadelen voor beide opties, dus het is eerder een keuze naar eigen inschatting dat u maakt op basis van de omstandigheden binnen uw bedrijf en situatie.

Toch zijn er een paar dingen die kunnen helpen bij het maken van een beslissing.

Locatie – heeft invloed hoe makkelijk (of niet) een persoonlijke afspraak te maken is.

Ervaring –  als een ontwerper kennis heeft over uw industrie/markt.

Kostprijs – ontwerpers hebben verschillende prijzen waardoor de kostprijs erg verschilt.

Iets dat de keuze bemoeilijkt is dat er in Nederland duizenden webdesigners in alle afmetingen en maten te vinden zijn. Het doorzoeken van websites, vragen invullen en antwoorden krijgen, vergt veel tijd.

Gelukkig zijn er vele prijsvergelijking websites tegenwoordig, waardoor verschillende websites op een snelle en simpele manier qua prijsopgaves vergeleken kunnen worden. Dit bespaart tijd bij het zoeken en het wachten op reacties.

Nieuwewebsitelatenmaken.nl biedt een gratis prijsvergelijking aan in Nederland aan ondernemenrs die verschillende website offertes willen vergelijken voor het bouwen van hun nieuwe website.