Vrouwen versieren met pua mindset

De pua-mindset bij vrouwen versieren

Eén van onze coaches had het laatst tijdens onze cursus vrouwen versieren over de ‘pua-mindset’, om iets te beschrijven dat je niet wilt hebben.

Hij beschrijft het als een mindset van ‘moeten’ in plaats van ‘genieten’ (daarover meer in een andere post). Ik vond het een mooie omschrijving en daarom dat deze blogpost daarover gaat.

Ok, wat is de ‘pua-mindset’? De ‘pua-mindset’ kan getypeerd worden als een houding waarbij vrouwen gezien worden als ‘targets’ die ‘geopend’ dienen te worden.

Hoewel ik niets heb tegen een beetje jargon, omdat dat het communiceren makkelijker maakt, denk ik ook dat het voor de verkeerde emoties bij je gedachten kan zorgen.

Vrouwen dus zien als targets is niet de beste mindset als je uitgaat. Vrouwen zijn gewoon mensen die je wilt ontmoeten.

Authentiek zijn, ‘being real’ zoals ze in het Engels mooi zeggen.

Wat is authenticiteit?

Laten we eerst eens kijken wat authenticiteit is. Authenticiteit kun je zien als congruentie. Het is wanneer je gedachten, emoties en acties op één lijn zijn.

Wanneer dat gebeurd merk je dat je stopt met overmatig denken. Je bent dan helemaal in het moment.

Dit is bijzonder aantrekkelijk. Een gek voorbeeld misschien is een hond of een klein kind. Waarom zijn honden en kleine kinderen zo aandoenlijk?

Omdat hun gedachten, emoties en acties congruent zijn. Ze zijn in het moment. Er zitten in-authentieke laagje overheen. Zoals ze doen zijn ze echt, er is geen incongruentie.

Authenticiteit ontwikkelen (bij een versiercursus)

Hoe ontwikkel je je eigen authenticiteit? Een krachtige manier is door te aanvaarden wat je denkt, voelt – en wilt doen op dit moment. Of leer het op een versiercursus.

Overgeven aan de situatie waarin je je bevindt. En tegelijkertijd accepteren wat je voelt en daar authentiek over zijn.

Sommige mannen met de ‘pua-mindset’ hebben het idee dat ze zich goed dienen te voelen willen ze succes kunnen hebben met vrouwen.

Hoewel het zo is dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot stralende, enthousiaste mannen, is dat niet ten diepste wat ze belangrijk vinden.

Accepteren van je gevoel

Je kunt ook vrouwen versieren en tegelijkertijd zenuwachtig, bang, moe of verdrietig zijn.

De sleutel is dat je accepteert wat er op dat moment is. Accepteren van jouw gevoel, jouw intenties, de reacties van anderen – of het gaat zoals je wilt of niet.

Je bent er, je gaat niets uit de weg. Je komt dan op de een of andere manier bij je innerlijke essentie en dit wordt zichtbaar.

Je komt dan in de zone, in een staat van ontspannen alertheid of hoe je het ook wilt noemen.

Aantrekkingskracht en authenticiteit

Ik zeg het nog een keer, authenticiteit is bijzonder aantrekkelijk. Het zorgt voor de glimpen van echtheid waar mensen het voor doen, momenten die diepe indruk maken.

Het is communicatie van ‘essentie’ tot ‘essentie’ (of welk woord je er ook voor wilt gebruiken: ziel, kern, etc.) waar mensen voor leven – klinkt een beetje dramatisch maar zo zou je het kunnen zeggen.

Het is een dieper, innerlijke essentie-gebaseerd zelfvertrouwen waar vanuit dingen ontstaan. Een innnerlijke kracht.

Hoewel accepteren van de situatie spannend en moeilijk kan zijn, wanneer je het doet zul je merken dat het bevrijdend werkt en het veel meer bevrediging geeft om zo te leven.

Radical authentic game

Probeer de volgende keer dat je uitgaat eens wat we bij deze ‘radical authentic game’ noemen: radicaal zeggen wat je denkt, of beter gezegd, voelt – dat wat echt voor jou is.

Blijf bij jezelf en in het moment. Accepteer wat er ook gebeurd, goed of slecht.

Je zult zien dat het beter werkt en leuker is dan welke vorm van game dan ook.

Peace out!