Waar breng je een sloopauto naartoe?

Naar de autosloop natuurlijk, maar welke?

Het kan zomaar gebeuren: jouw voertuig is betrokken bij een ongeval en wordt total-loss verklaard. Zonde, denk je zelf waarschijnlijk, want hiervoor was het nog een prima auto. Een sloopauto bezitten is nooit prettig, de auto kan niet meer rijden dus is het overbodig de auto nog langer zelf in bezit te houden. De autosloop is een prima plek om de oude auto te verkopen. Sloopauto’s kunnen vaak voor een redelijke prijs verkocht worden aan de sloop, zij halen de belangrijkste auto-onderdelen eruit en verkopen deze weer door. Voordeel voor jou: jij hoeft de auto niet uit elkaar te halen en de onderdelen stuk voor stuk te verkopen.

 

Welk bedrag krijg je voor je sloopauto?

Laat daarom de autosloper de onderdelen verkopen, en pak het bedrag dat je hiermee kunt vangen. Het zal geen vetpot zijn, maar de verkoop van een sloopauto kan al snel enkele honderden euro’s opleveren. Het hangt voornamelijk af van de onderdelen die nog in de auto aanwezig zijn, dure auto-onderdelen vertalen logischerwijs in een hogere beloning voor jouw oude auto. Haal je deze dure onderdelen eruit, dan zal de prijs voor de sloopauto ook veel lager liggen. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je de auto gaat inruilen, want het zal de waarde van de auto zeker verlagen. Daartegenover staat dat de auto dus het meest waard is als alle onderdelen er nog inzitten.

Autosloperijen bij jou in de buurt

Nederland kent een groot aantal autosloperijen, in iedere stad zitten er tientallen, en zelfs de meeste dorpen hebben een autokerkhof als deze. De eigenaar van de autosloop zal in veel gevallen interesse hebben om jouw sloopauto over te nemen, zolang de onderdelen nog in goede staat zijn. De buitenkant telt hier niet bij, je auto kan dus volledig verwoest zijn aan de buitenkant zolang de onderdelen naar behoren werken. In kranten en op het internet kun je al snel een autosloperij bij jou in de buurt vinden waar je je sloopauto aan kunt verkopen.