Waar moet je iets kopen?

Voor elke aankoop valt wel wat te zeggen. Je buurvrouw zegt dat je product X beter in het dorp kan halen bij de gerenommeerde speciaalzaak, en je beste vriend zegt dat je vooral naar de budgetstore moet gaan. Maar waar moet je nou iets kopen? Dat is helemaal afhankelijk van het type product.

Wil je perse een product hebben, bijvoorbeeld een iPhone of aardbeien yoghurt van Mona? Dan kun je hooguit de prijs van een product vergelijken om het vervolgens zo goedkoop mogelijk op te halen. Maar ben je iets globaler in je keuze, voorbeeld: “Ik wil een goede tablet kopen”, dan zijn er al veel meer opties. Zo hoef je niet een dure iPad te kopen, maar kun je jezelf ook verdiepen op diverse reviewsites om tot een kwalitatief goede maar goedkopere tablet te komen die toch voldoet aan hetgene wat je zoekt.

Ga je puur voor het product van merk X of Y, gebruik dan een fatsoenlijke (geen winstoogmerk!) vergelijkingssite om te kijken welke aanbieder het betreffende product het goedkoopste aan kan bieden. Vaak is dit online in plaats van in een winkel. Ondanks de berichten op onder andere TV is dit in 99% van de gevallen gewoon veilig.

Gebruik altijd internet, internet is transparant en geeft een correcte weerspiegeling van het actuele aanbod. Trap niet in de verkooppraatjes van een medewerker van een plaatselijke elektronica winkel “Wij zijn de goedkoopste en de beste!”, want dit is lang niet altijd het geval. Dus voordat je roept “Waar kopen?!”, gebruik eerst het internet! Dat geeft verzekering op het beste resultaat!