Waarom je nu met laserontharing moet beginnen

Ben je terug van vakantie? Dan is het nu tijd om na te denken aan komende zomer op het gebied van ontharing. Wist je bijvoorbeeld dat scheren erg slecht kan zijn voor je huid? Laserontharing Amsterdam kan een wereld van verschil betekenen, maar dan moet je er wel nu mee beginnen.

Hoe werkt laserontharing?

Bij laserontharing worden ongewenste haartjes weggehaald door middel van een laserstraal. Deze laser vernietigd het haarzakje van de haar zodat er geen haar meer in kan groeien. Haarzakje voor haarzakje wordt weggehaald totdat er geen overblijft en je dus haarvrij bent in dit gebied.

Scheren slecht voor huid

Door vaak op dezelfde plekken met een scheermes te scheren kan je huid beschadigd raken. Veel mensen duwen ook te hard als ze scheren in de hoop dat ze kan een groter deel van het haartje afscheren. Niets is minder waar. Het beste wat je in dit geval kunt doen is onder een ijskoude douche gaan staan. Koude huid trekt zich namelijk terug en warme huid zet uit. Veel mensen krijgen last van jeuk, rode huid en bultjes wanneer ze zich scheren. Waxen is ook niet altijd de oplossing aangezien de huid op sommige plaatsen zo gevoelig is, dat het nog niets oplevert behalve een beschadigde huid.

Waarom nu beginnen met laserontharing?

Met laserontharing ben je voor altijd van je ongewenste haar af. Voor het compleet weghalen heb je meerdere laser behandelingen nodig. Dat komt door de verschillende groeifasen van je haar. Tussen die behandelingen moet ook tijd zitten zodat je huid zich kan herstellen en de overgebleven haartjes kunnen groeien. Afhankelijk van je haarkleur heb je vaak tussen de 6 en 9 behandelingen nodig. Dat kan dus best een jaartje in beslag nemen. Daarnaast mag je na de behandeling niet in de zon zitten, dus is het altijd beter om de behandelingen te beginnen na de zomervakantie of in de herfst. Zo heb je in de komende zomer alle voordelen.