Waarom kiezen voor glasvezelbekabeling?

Er zijn ontzettend veel netwerken in Nederland. Ze zijn niet allemaal even groot en ze zijn zeker niet allemaal even modern. Het is voor moderne netwerken zeker belangrijk dat ze aan hoge eisen kunnen voldoen. Moderne netwerken worden namelijk steeds groter en groter.

Er zitten grote voordelen aan glasvezel. Ten eerste is er de mogelijkheid om grotere afstanden te overbruggen. Een standaard kabel kan namelijk niet verder dan 100 meter van een stukje actief netwerk af. Dit is een vervelende kwestie, want op deze manier kunnen er geen nieuwe IP devices worden toegevoegd zonder nieuwe apparatuur. Via glasvezelbekabeling is het mogelijk om dubbel zo ver, of vaak nog wel verder te gaan! Dit is ontzettend handig omdat veel nieuwe apparatuur ook via IP gaat werken.

Bovendien is een ander voordeel dat er niet veel kabels aan te pas komen. Veel mensen herkennen het probleem dat er overal kabels steken en op een gegeven moment komt niemand er meer wijs uit. In vergelijking met traditionele ethernetinterfaces is glasvezel een opluchting als het gaat om het aantal kabels.

Ten derde is glasvezelbekabeling ongevoelig voor interferentie. Dit betekent dat er minder snel last is van storingen, het netwerk is niet gevoelig voor blikseminslag en deze kabels hebben geen last van corrosie. Dit betekent dat de materialen niet worden aangetast door hun omgeving. Dit scheelt uiteindelijk in allerlei onverziene kosten.

Glasvezel is ten slotte ook handig voor Wifi oplossingen. Het is namelijk gemakkelijk om een router te hebben staan op een centrale plek. Door het gedoe met kabels en nog meer kabels lukt het vaak niet om de router op de beste plek voor Wifi te zetten. Als je als gebruiker dan te ver van de router vandaan gaat, heb je geen Wifi. Doordat de router dichterbij jou staat, heb je wel bruikbare Wifi.