Waarom moet je veel lezen?

Nederlanders lazen duizenden jaren geleden al boeken. Het is er echt met de paplepel ingegoten. Mensen lezen voor de lol of puur ter ontspanning. Maar lezen kan ook dienen als training voor je hersenen. Op school wordt je al vroeg geleerd om boeken te lezen en zal je ook studieboeken moeten lezen.
Dit doen ze om de taalvaardigheid optimaliseren en om de hersenen van de kinderen te trainen. Wanneer je een goed boek leest dan span je je hersenen zodanig in dat ze alle woorden opnemen dus je taalschat wordt een stuk beter.
Het is ook bewezen dat diverse kinderen die wel veel lazen stuk intelligenter waren dan kinderen die de hele dag tv kijken of computerspelletjes speelden.
Ook kunnen kinderen zich beter inleven in andere mensen wanneer ze een boek lezen. In een boek je namelijk inleven in een personage en deze personage volg je tot het einde. Het personage maakt allerlei dingen mee en het is en jou om dit goed te keuren of af te keuren.
Ook qua taal is het goed om een boek te lezen. Tegenwoordig heb je heel veel straat taal dat wordt gebruikt op het internet via de telefoon. Het is belangrijk dat kinderen ook goed weten hoe er correct Nederlands gesproken dient te worden.
Wanneer ze laten van solliciteren naar een baan is het van groot belang dat ze de Nederlandse taal machtig zijn. Mensen die veel films kijken zijn de Nederlandse taal vaak minder goed machtig dan mensen die wel veel boeken lezen. Boeken lezen niet leuk? In de boeken top 10 van Nederland komen wekelijks de spannendste boeken aan bod.