Waarom zou je taxi chauffeur worden?

De laatste jaren komen taxichauffeurs niet bepaald positief in het nieuws. De ene keer gaat hem om een taxi oorlog in Amsterdam, dan weer is er sprake geweest van (seksuele) intimidatie. Bij veel mensen hebben taxichauffeurs een slechte reputatie en dat houdt hen ook tegen om zelf chauffeur te worden. Zonde, want zo gebeurt het dat de goede taxichauffeurs schaarser worden. En dat is nergens voor nodig, want er zijn genoeg redenen om taxichauffeur te worden. Mocht u twijfelen, houdt u dan de volgende pluspunten in het achterhoofd.

Allereerst is er het salaris. Veel taxichauffeurs klagen over het lage minimumloon dat in de taxi CAO staat, maar in feite krijgt bijna iedereen meer betaald. De uurlonen zijn al voldoende en daarbovenop komt dat veel klanten een fooi achterlaten voor hun chauffeur. Al met al lijken de vooroordelen over taxichauffeurs mee te vallen: het salaris is normaal gesproken genoeg om een gezin mee te onderhouden.

Daarnaast zijn er ook de gunstige werktijden. Aangezien de meeste taxicentrales 24/7 beschikbaar zijn, zijn er ook op ieder moment van de dag chauffeurs nodig. Dat betekent dat je als chauffeur veel vrijheid hebt in je werktijden. Of je nu in de ochtend werkt of ’s nachts, dat maakt verder niet veel uit. Het is voor veel mensen ideaal: je kunt hierdoor genoeg tijd vrijmaken voor je kinderen of wellicht een ander baantje.

Tot slot vergeten veel mensen hoe gezellig het werk van een taxichauffeur kan zijn. De slechte verhalen uit het nieuws zijn misschien wel bekend, maar feit is dat 99% van alle ritten soepel verloopt. Als taxichauffeur kom je in contact met ontzettend veel verschillende mensen, die allemaal een eigen verhaal hebben. Er zijn weinig baantjes te vinden die meer divers zijn dan het werk van een taxichauffeur.

Er is dus weinig tot niets dat zou moeten tegenhouden een taxichauffeur te worden. U kunt ervoor kiezen een eigen centrale te starten, maar u kunt ook voor de meer veilige optie kiezen en aan de slag te gaan bij een bestaande centrale. Centrales als bijvoorbeeld Taxi Haarlem en Taxi Heemstede lenen zich hier uitstekend voor.