Wat is een procureur?

In de advocaten wereld kunnen er diverse termen voorbij komen zoals de Nederlandse Orde van Advocaten, een rechtsgebied en een procureur. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele onderdelen op het gebied van advocaten. Wat houdt dit precies in, en hoe kun je een advocaat inhuren?

Een procureur

Een procureur, ook wel een jurist, is iemand die namens een partij in een gerechtelijke procedure optreedt. Op 1 september 2008 is de procureur echter afgeschaft. Dit heeft te maken met het feit dat een advocaat ook altijd was ingeschreven als procureur. Om het gemakkelijker te maken is de procureur afgeschaft en is het voor mensen mogelijk om een advocaat in handen te nemen bij diverse gerechtelijke zaken.

Hoe kun je een advocaat inhuren?

Een advocaat inhuren bestaat uit een aantal onderdelen. Zo kun je beginnen door eens een kijkje te nemen naar de verschillende advocaten. Er bevinden zich enorm veel advocaten in Nederland, waar door de keuze soms lastig kan zijn. Een goed voorbeeld van een pagina waar het mogelijk is om een goede advocaat in Den Haag te zoeken is de pagina van Advocaatdenhaag.net

Bekende advocaten in Nederland

Er zijn een aantal advocaten erg bekend in Nederland. Dit heeft dan voornamelijk te maken met het grote succes dat zij hebben behaald. Een aantal voorbeelden van deze bekende advocaten zijn Victor Koppe, Jo Cals, Dries van Agt, Evert Hingst, Theo Hiddema, Oscar Hammerstein, Hans Anker, Arthur van der Biezen, Geert-Jan Knoops, Piet Doedens, Hilbrand Nawijn en Ferdinand Bordewijk.