Wat kan een internet marketing bureau voor je betekenen?

Internet marketing, of ook wel online marketing genoemd,  is een steeds belangrijker onderdeel van de marketingmix van veel bedrijven. Dit komt omdat het gebruik van internet steeds meer toegenomen is de laatste jaren. Met de komst van internet is er er dus een ‘nieuwe’ manier gevonden om je doelgroep te bereiken. Dit kan allemaal met online marketing. Vragen als; ‘Wat moet ik met social media?’ of ‘Wat is Google Adwords?’ zijn vragen die bij steeds meer bedrijven besproken worden.

 

Social media

Wat betreft social media is een veelgestelde vraag of je dit niet zelf kunt doen? Waar heb je een internet marketing bureau voor nodig wanneer je zelf ook actief bent op social media?

Social media is een grote uitdaging voor veel bedrijven. Dit komt omdat er niet altijd een juiste strategie bepaald wordt voordat je social media kanalen in gaat zetten. Hierdoor stoppen veel bedrijven al vrij snel met het onderhouden van hun social media kanalen. Wat gaat er dan mis? De kanalen zouden ingezet moeten worden om doelen te bereiken en niet als doel op zich.  Er moeten dus duidelijke doelstellingen opgesteld worden voordat je een social media campagne in gaat zetten, op deze manier kun je meten of je campagne succesvol is. Een online marketing bureau kan je helpen om een vooronderzoek te doen zodat je een succesvolle campagne in kunt zetten.

 

SEO

Misschien wil je met je bedrijf helemaal geen social media inzetten, maar toch is het dan belangrijk om naar andere onderdelen te kijken van online marketing. Je wilt immers wel dat je website gevonden kan worden door je doelgroep. Om goede posities binnen Google te behalen kun je SEO inzetten. SEO is een afkorting van Search Engine Optimization. Door de inzet de SEO probeer je hoger in de organische zoekresultaten te komen van Google. Dit doe je door in te spelen op de drie pijlers van Google, deze zijn online populariteit, de techniek en de content van de website. De online populariteit vergroot je door de inzet van linkbuilding. De techniek moet perfect in orde zijn en de content moet inspelen op zoekwoorden waarop je wilt scoren. Ook moet de verhouding tussen de html code en content goed zijn. Er zijn ontzettend veel regels waar je je aan dient te houden bij het SEO vriendelijk inrichten van je website. Een internet marketing bureau kan je hierbij helpen.

Met SEA, dit is de afkorting van Search Engine Advertising, wordt je website weergeven in de betaalde zoekresultaten van Google. Hoe beter je jouw campagne inricht, hoe goedkoper je uit bent per klik. Het kan dus ook hier verstandig zijn om dit over te laten aan een professioneel bureau.