Wat kunt u vinden in Zambia? – Watervallen natuurlijk!

Een van de meest gehoorde redenen om naar Zambia te gaan zijn de Victoria Falls. Het is een van de zeven wereldwonderen en dus kunt u dit niet missen! Het is de grootste waterval ter wereld, die eigenlijk Mosikalamosikala heet. De letterlijke vertaling hiervan is ‘de rook die dondert’. Twee derde van de waterval ligt in Zambia. Het uitzicht vanuit het eiland Livingstone is adembenemend. Victoria Falls heeft een eigen vliegveld, dus u kunt zelfs een binnenlandse vlucht maken om zo ver te komen. Bent u wat avontuurlijker, dan is het een optie om met de trein mee te reizen. Dit is een nachttrein, maar wel ontzettend gezellig en spotgoedkoop. Met de bus is er drie keer in de week een optie om de watervallen te bezoeken. De waterval is bekend van ansichtkaarten en vakantiefoto’s, maar het is echt de moeite waard om de indrukwekkende schreeuw van het vallende water zelf te aanschouwen.

Verder kunt u op uw rondreis Zambia nog verschillende activiteiten vinden bij de watervallen. Kanoën, raften en zonsondergang kijken zijn de meest gewilde ervaringen op het water. Buiten het water kunt u met een helikopter over de watervallen vliegen, abseilen en bungeejumpen.

Bij de Victoria Falls zijn ook genoeg dieren te vinden. Ten eerste zijn er grote zoogdieren, zoals olifanten, nijlpaarden en buffels. Buiten dat zijn er elanden, steenbokken, leeuwen, cheeta’s, hyena’s, wilde honden en wilde katten te vinden. Het bezoek van de watervallen is dus eigenlijk al een safari Zambia! Uiteraard is het geen garantie dat u de dieren zult zien, maar met een beetje geluk en veel hoop komt u heel veel tegen. Het is zeker de moeite om op een andere plek in Zambia op safari te gaan, maar bij de Victoria Falls, maakt u al een goede start. Geniet van uw leven, geniet van uw vakantie!