Wat maakt keramische pannen zo uniek?

De meeste mensen hebben er wel een thuis, en dan hebben we het niet over keramische pannen maar over de teflon pan. Ik hoor u denken: “maar ik heb helemaal geen teflon pan” teflon is de benaming voor het gebruikte materiaal in de meeste pannen met een antiaanbaklaag. Een antiaanbakpan is een geweldige uitvinding de mensen die zo’n pan in huis hebben willen voor geen goud terug naar een conventionele pan.

Maar wist u dat voor het maken van de antiaanbaklaag een chemische verbinding genaamd ‘polytetrafluorethyleen’ wordt gebruikt? Deze laag kan in stukjes losraken; bijvoorbeeld bij te lang verhitten of bij beschadigingen en krassen, bij het losraken van de antiaanbaklaag komen er schadelijke stoffen vrij. Eigenlijk moet u dus heel zorgvuldig omgaan met zo’n pan maar er is een andere oplossing de keramische pan.

De keramische pan

De keramische pan is voorzien van een gladde witte keramische laag deze laag zorgt ervoor dat keramische pannen gebruikt kunnen worden met minder vet of olie.

De laag zorgt er tevens voor dat er niets, maar dan ook niets aan de pan blijft kleven. Keramiek bevat geen schadelijke stoffen in combinatie met het lage vetgebruik is deze pan eigenlijk dubbel zo gezond in vergelijking met een teflon variant. Bovendien is de pan heel makkelijk schoon te krijgen, als u zonder vet of olie bakt, dan volstaat zelfs het schoonvegen zonder af te wassen. Ook benieuwd geworden naar deze bijna ‘magische’ keramische pannen neem dan een kijkje op onze website hier vindt u naast meer informatie over de keramische pan ook een uitgebreid assortiment aan pannen om aan te schaffen.