Wat is payrolling en wat kan je er mee als zzp’er?

Payrolling komt steeds vaker voor bij freelancers en zzp’ers. Een payrollbedrijf neemt de personeelsadministratie op zich en zo dus ook de werkzaamheden die daarbij komen kijken. Als zzp’er of als freelancer kun je hier dus je voordeel mee doen. Als je ingehuurd wordt door één bedrijf kun je je ook op de payroll laten zetten. Hierdoor heb je geen omkijken naar de administratie. Een ander voordeel om op de payroll te werken is dat je mee kunt genieten van alle voordelen die normale werknemers ook hebben als het gaat om sociale verzekeringen.

Payrolling heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen, maar ook nadelen. Wanneer je als zzp’er in dienst komt van een payroll bedrijf kan dit fiscaal nadelig zijn. Je loopt op deze manier de financiële voordelen mis die je hebt bij de belasting.

 

Ondernemersaftrek

Om in aanmerking te komen voor de ondernemers- en startersaftrek moet je jaarlijks minimaal 1225 uur werken voor je eigen zaakje. Wanneer je op de payroll komt te staan ben je voor de belastingdienst dus in dienst van en niet werkzaam voor je eigen bedrijf. Ook al doe je dezelfde werkzaamheden.

 

Arbeidsongeschikt

Wanneer je als zzp’er via payroll uitbetaald krijgt ben je verzekerd tegen ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Dit gelt voor de uren die je maakt in dienst van de payroller. Je zult hier netto wat minder geld per uur aan overhouden, maar daarentegen ben je wel verzekert.

Wanneer je genoeg uren kunt maken via het payrollbedrijf is het misschien niet nodig om je daarnaast nog te verzekeren, hierdoor bespaar je maandelijks op fikse premies. Dit compenseert dan weer het extra belastingvoordeel wat je kunt krijgen als zzp’er.

 

Conclusie

Elke situatie is uniek, wat voor de buurman voordelig kan zijn, kan voor jou juist helemaal niet voordelig zijn. Het beste is om altijd alles goed te (laten) berekenen. Wil je bijvoorbeeld aan de 1225 uren per jaar voor je eigen bedrijf komen? Dan moet je ervoor kiezen om minder voor de payroller te werken. Maar wil je juist meer zekerheid en beter verzekerd zijn? Dan kun je ervoor kiezen om meer voor de payroller te gaan werken.