Wat is printmanagement?

Als onderneming heb je wellicht al diverse contacten voor het beheren van je marketingcommunicatieprojecten en bent hier misschien ook gewoon erg tevreden over. Toch kan het zijn dat misschien diverse productieprocessen niet erg vloeiend of effectief verlopen. Op die manier kunnen productiekosten hoger komen te liggen, is het resultaat niet optimaal en ben je alsmaar op zoek naar dat ene digitale bestand wat je net nu nodig hebt. Printmanagement kan dan een oplossing bieden.

Printmanagement

Printmanagement is een totaaloplossing waarbij diverse tijdrovende en dure inspanningen en activiteiten worden gecentreerd. Printmanagement volgt een proces van begin tot eind en bevat projectplanning, pre-press, procurement en productiemanagement maar ook de logistiek hoort hier bij. Het inkopen, produceren en distribueren van de verschillende marketingcommunicatiematerialen is een tegenwoordig een waar specialisme. Door een specialist in printmanagement in te schakelen kun je zowel zelf als je organisatie een heleboel kostbare tijd, energie en uiteindelijk geld besparen. Door goed werkend printmanagement ontlast je een organisatie waardoor er tijd en ruimte voor zaken ontstaat waar de kracht ligt.

Efficiënt en kostenverlagend

Printmanagement beheerst alle afzonderlijke services waardoor schakelen een stuk gemakkelijker wordt en dus ook veel efficienter. Zo weet je dat alle uitkomsten aan zakelijke materialen en producten helemaal in lijn zijn met je corporate identity. Je optimaliseert het afdrukproces en dit kan zo zorgen voor vermindering in voorraadkosten, vermindering van kosten in hard-en software en een vermindering van de kosten in verbruiksmateriaal.