watersnijden

Als het gaat om het snijden van producten zijn er verschillende manieren waarop dat gedaan kan worden. Een aantal manieren van snijden zijn waterstraalsnijden, lasersnijden en watersnijden. Er zal in dit artikel in gegaan worden op watersnijden. Welke producten kunnen met watersnijden gesneden worden, hoe gaat het watersnijden in zijn werk en wat zijn de voordelen van het snijden van producten door middel van water?

 

Wat is watersnijden?

Het onder hoge druk snijden van producten waarbij water wordt gebruikt, heet watersnijden. Het is erg belangrijk om eerst te kijken naar het soort materiaal wat er gesneden moet worden. Waarmee er gesneden wordt, hangt hier namelijk vanaf. Moet er hard materiaal gesneden worden, dan wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van abrasief en water. Abrasief is een soort zand, waardoor het snijden van harde producten makkelijker en minder zwaar wordt. Bij een wat zachter materiaal wordt er gebruik gemaakt van alleen water. Het water of de combinatie met abrasief wordt onder hoge druk door een nauwe opening gedrukt, waardoor een snijdende werking ontstaat.

 

Voordelen van watersnijden

Net als alle manieren van snijden heeft ook het watersnijden een aantal voordelen. Een aantal voordelen op een rij zijn:

  • de snede is kwalitatief en braamloos
  • graveren is een mogelijkheid
  • er zijn geen chemische aspecten die bij het watersnijden komen kijken
  • er ontstaat geen vervorming of verkleuring

Naast bovengenoemde voordelen is het grootste voordeel dat met watersnijden alle soorten materialen gesneden kunnen worden. Van rubber en leer tot beton. Dit kan tot een dikte van 200 millimeter.

 

Watersnijden bij Kraan & Roos

Een metaalbewerkingsbedrijf dat staat voor deskundigheid, klantvriendelijkheid en kwaliteit, dat is toch waar u uw watersnijden met een gerust aan uit zal laten besteden? Dat is Kraan & Roos. Bij hen is watersnijden ook nog eens een van de specialiteiten. Met het bewerken van metalen hebben zij al ruim 25 jaar ervaring. Stel dat u met een klus zit waarbij aluminium centraal staat, is dat ook mogelijk. Neem gerust contact op voor vragen, meer informatie of een afspraak. Stuur een mail naar info@kraanenroos.nl of bel naar +31 172 613 526.