website maken

Een droom
U heeft er misschien al eens dichtbij nagedacht vanwege zelf een website te maken. Het is iets dat velen onder ons overkomt. Soms willen we foto’s tonen, nieuwe mensen leren kennen, een passie delen, met onze bizar benen staan dankzij een webwinkel…. Daarvoor de meeste mensen blijft het bij een gedachte, iets dat wordt opgezocht maar even snel weer wordt vergeten aangezien bestaande verantwoordelijkheden reeds zoveel termijn aan beslag nemen. Het klinkt alsmede als een vrij uitdagende, tijdrovende en vermoeiende zaak, een website maken. De meesten onder ons vinden het idee van een website hebben wel aantrekkelijk. Het werk dat eraan vooraf gaat, het tig opzoeken van problemen en dergelijke meer, dát kan ons gestolen worden.

Of misschien niettemin werkelijkheid?
Stel dat u het iets ernstiger meent. U zoekt met hoe anderen hun website maken en hebt wel wat termijn die u denkt te kunnen investeren aan een nieuwe hobby. Hoe begint u er dan aan? Daar bestaat vier kansen en afhankelijk van jouw eigen keuze zou u meer of minder technische knowhow benodigen.

Optie 1: Een website laten doen
De makkelijkste optie is gebruikmaken van software die u kan verwerven via het internet en de pagina door het bedrijf te laten ontwerpen. Daar bestaat vrij herhaaldelijk websites die dit als core business hebben: websites maken. Zij werken direct daarvoor u, mits jullie betaalt. Daar bestaat voor- en nadelen verbonden aan dat methode. Aan principe gaat het relatief snel, u krijgt ideeën en advies aangereikt, het bedrijf weet perfect hoe het de software efficiënt kan gebruiken en wat de gelegenheden bestaat. Vaak krijgt jullie alsmede extra ondersteuning indien u later problemen ondervindt betreffende de website en kan u gebruik maken van de servers van het bedrijf daarvoor jouw eigen hostingnoden. Het nadeel is dat web designers nogal vaak zullen terugvallen aan hun gebruikelijke patroon. Een eerder gemaakte website template kan worden hergebruikt en dan is jouw eigen pagina niet ronduit orgineel. Verder is vooral het prijskaartje een probleem. Een website laten maken loopt snel met en kan duizenden euro’s gaan kosten.

Optie 2: Een website maken betreffende aangekochte software
Een tweede mogelijkheid is de software aan te verwerven en daar zelf mee aan de slag te gaan. Het blijft aan dat geval duur – software kan gemakkelijk meer dan duizend euro kosten – maar niettemin minder duur dan als men een website laat maken. Het lagere prijskaartje is bijgevolg een half voordeel maar het blijft duur. Buitendien heeft men dan niet de hulp van professionele web developers en designers. U kan – binnen de grenzen van de software – volledig vrij een website ontwerpen, maar kent vermoedelijk niet alle kansen van het programma of moet die gaandeweg leren. Bijgevolg moet het voordeel van de lagere kost worden afgewogen tegen het nadeel van een grotere tijdsinvestering. Het voordeel van grotere vrijheid moet worden afgewogen tegen minder inzicht dichtbij de kansen van de software. Soms zit bij de software alsmede serverruimte inbegrepen. Indien dit echter niet het geval is, moet dat nog eens apart worden aangekocht. Dit vormt bijna
altijd een jaarlijkse of maandelijkse bijdrage.

Optie 3: Een pagina maken met een bestaande website
Wat de meeste beginnende website-eigenaars doen is natuurlijk gewoon een pagina maken met een website die door een groter bedrijf wordt gehost en die gratis pagina’s ter beschikking stelt. Dit systeem heeft vermoedelijk de meest uitgesproken voor- en nadelen. Het grootste voordeel is uiteraard dat pagina’s eenvoudig en kosteloos bestaat. Indien u gewoon jouw eigen inzicht dichtbij klassieke wagens wilt delen, dan heeft u niet herhaaldelijk meer nodig dan de gegeven ruimte. Voorts heeft u geen zorgen dichtbij hosting, storingen, of wat dan alsmede. U kan zich bijgevolg concentreren met de inhoud en voorts trekt u zich niets aan van de praktische elementen. De nadelen bestaat echter even groot: u heeft een gratis website, maar die kan makkelijk zonder waarschuwing worden neergehaald door het hostingbedrijf. Eventueel bestaat er clausules aan het contract of gebruikersovereenkomst die stellen dat alles wat u online zet, eigendom wordt van het bedrijf (altijd heel goed opletten hiermee! ). De lay-out van de pagina is vooraf bepaald: u krijgt een klein stuk daarvoor jouw eigen tekst, het bedrijf krijgt alle verscheidene ruimte daarvoor advertenties. U bestaat dat advertenties die het bedrijf winst opbrengen en zo eigenlijk daarvoor jouw eigen pagina betalen.

Optie 4: Zelve een pagina maken van nul
De vierde methode is vermoedelijk wel de moeilijkste vanwege een website te maken: het vereist de meeste knowhow. Alsmede alhier bestaat de voor- en nadelen heel sterk. Het grootste nadeel is de steile leercurve. Vanwege van nul af aan een website te maken, is het nodig vanwege programmeertalen te leren. Dit is niet zo moeilijk en kan gratis met het internet worden gedaan, maar het kost natuurlijk wel wat termijn. Het is echter een nadeel betreffende een voordeel aan: als u kan programmeren, kan u dit mogelijks alsmede met verscheidene momenten aan jouw eigen carrière gebruiken. Maar indien u ronduit enkel een website  maken, dan is het een grote investering. Daartegenover staat dat u dit gratis kan leren en dat u, als u HTML kent, eenvoudig een pagina kan maken betreffende de programma’s met jouw eigen computer: een eenvoudige tekstverwerker doet al dienst. Aan dit geval heeft u zoveel vrijheid als jullie inzicht, inzicht en creativiteit heeft.

Daar bestaat verschillende kansen vanwege een website te maken. Elk van dat opties heeft voor- en nadelen. Welke methode daarvoor u het beste is, hangt af van wat u nauwlettend wilt bereiken en hoeveel termijn en/of geld u hierin wilt investeren.