Wees verstopping voor, onderhoud uw riool

Het komt regelmatig voor dat riool experts opgeroepen worden om een verstopping te verhelpen. Zij treffen dan vaak een verstopping voor die voorkomen had kunnen worden. Door onzorgvuldig gebruik kan een verstopping snel ontstaan en hebt u een rioleringsbedrijf nodig. U wilt een verstopping natuurlijk voor zijn zodat u geen riolering expert nodig hebt. Het is dan verstandig om een riool onderhoud te laten uitvoeren. U bent zo eventuele verstoppingen of lekkages voor.

Verstoppingen

Verstoppingen komen regelmatig voor in een gemiddeld huishouden. Vaak komt dit door een opstopping van doorgespoelde spullen die niet in het riool thuishoren. Dit zijn spullen zoals frituurvet, medicijnen, maandverband, te veel toiletpapier, etensresten of verf. Dit is een klein lijstje van dingen die u absoluut niet moet doorspoelen. Vooral frituurvet en etensresten zijn een grote boosdoener van veel verstoppingen. Het vet gaat stollen in uw riolering en veel andere dingen die u doorspoeld blijven daar aan vast zitten. De diameter waar nog water doorheen kan spoelen is heen klein en zal uiteindelijk helemaal dicht slippen.

Verzakking

Uw riolering kan ook kapot gaan en dan kunnen er scheuren en gaten ontstaan. Hierdoor ontstaan er lekkages en krijgt u last van wateroverlast. Uw riolering vervangen of gerepareerd worden. Door een verzakking kan het water niet goed meer wegstromen naar de hoofdriolering. Door de verzakking kan er ook vuil in uw riolering komen wat zich gaat ophopen. Scheuren en gaten zorgen voor veel overlast en waterschade. Hierdoor moet uw riolering deels vervangen of gerepareerd worden.

Camera inspectie

Met de camera wordt in uw riolering gekeken en zo kunnen riolering experts uw riool onderhouden. Mochten zij een scheur, gat of verzakking tegenkomen dan zullen zij hier zo snel mogelijk wat aan doen. Dat kan namelijk voor veel overlast gaan zorgen. Doordat zij met de camera kunnen zien waar de verzakking zich bevindt, gaan zij gericht te werk. Bij de reparatie komt dus geen kak- en breekwerk te pas. Laat uw riolering daarom regelmatig controleren door riolering experts met camera inspectie om problemen te voorkomen. Want niets is zo akelig als een verstopping in uw riolering en wateroverlast.

Bron: Website De-Riolering