Welke soort veters is het best?

Welke verschillende soorten veters zijn er?

Schoenen zijn voor de gemiddelde Nederlander toch erg belangrijk. Tenslotte dragen wij elke dag schoenen, en we hebben verschillende paren voor bijvoorbeeld sport en uitgaan. Over schoenen wordt elke dag nagedacht. Daarnaast staan vrouwen er ook om bekend veel schoenen te kopen en in de kast te hebben liggen. Kortom: schoenen zijn ontzettend belangrijk in onze samenleving. Maar hoe zit dit nu met veters?

De juiste soort veters kiezen

Als het op veters aankomt dan kun je bijna niet verkeerd gaan, dat zou je denken. Toch blijkt het tegenovergestelde waar. Want hoeveel mensen staan echt stil bij de keuze van veters wanneer zij een nieuw paar schoenen kopen? Veters zijn de binders van de schoenen, het geeft de schoen de juiste vorm om rond de voet te sluiten en zo de beste stevigheid te bieden. Kies daarom dan ook de juiste soort.

Normale schoenveters: allereerst is er natuurlijk de normale schoenveter. Deze wordt standaard geleverd bij elk paar schoenen, maar biedt niets extra’s. Elke dag saai je veters strikken, en dan als je de schoenen weer wilt uittrekken moet je de strikken losmaken. Kortom: normale schoenveters stralen alleen maar saaiheid uit, het kan allemaal wel wat beter.
Sportveters: Sportschoenen gekocht maar totaal niet tevreden met de veters? Dat kan, want niet alle sportschoen komen met een goede set sportveters. Deze heb je echter wel nodig om de sport goed te kunnen uitoefenen, dus is het altijd aan te raden toch een set aan te schaffen.
Elastische veters: Voor ouderen en sporters is dit al tijden het ideale middel; elastische veters. Doordat de veters gemakkelijk de schoenen samentrekken is het eenvoudig om de schoenen aan- en uit te trekken. Daarnaast hoef je ook niet meer elke keer de veters te strikken, de elastische veters blijven namelijk altijd goed zitten.

Bonus: het klittenband

Voor eenieder die toch liever wil vals spelen bij het maken van een keuze veters is er altijd nog klittenband. Dit is natuurlijk het middel tegen het moeten strikken van veters, en kan daarbij ook nog geweldige stevigheid geven. Het is gemakkelijk om schoenen met klittenband aan te trekken, maar voor volwassenen is het een vreemde oplossing: klittenband staat toch vooral bekend als een kindermiddel en is hierdoor onder volwassenen niet echt populair.