Werk efficiënter met Office 365

Office is nog steeds de meest gebruikte zakelijke software. Sinds de introductie van de software in 1989 is het pakket dan ook heel wat geëvolueerd. Office 365 is de laatste telg in de Office familie.

Het software pakket, bestaande uit onder andere de alom bekende programma’s word, excel, outlook, powerpoint werd inmiddels door meer dan een miljard gebruikers geïnstalleerd. Met de opkomst van verschillende cloud diensten, waarbij software aangeboden wordt via het internet, kon ook Microsoft niet achterblijven.

Het volledige Office pakket en enkele specifieke applicaties zijn dan ook beschikbaar als SaaS; Software as a Service. Gebruikers kunnen voortaan dus gewoon online een licentie aankopen en betalen maandelijks een klein bedrag voor het gebruik van de software. Men koopt dus niet langer software, maar huurt deze.

Het grootste voordeel van Software as a Service is het feit dat gebruikers onmiddellijk beschikking hebben over nieuwe versies wanneer deze ter beschikking komen, er hoeft ook niet geïnvesteerd worden in interne data-opslag op bijvoorbeeld een server. Alle bestanden worden namelijk veilig opgeslagen bij officiële Microsoft partners.
Of dat veilig is? Micrososft garandeert een uptime van 99,99%, een uptime die bij een on premise installatie vaak niet gegarandeerd kan worden – denk bijvoorbeeld aan pannes, storingen, onderhoud etc. Ook het installeren van antivirus en firewall is voortaan geen zorg meer.

Overal samenwerken

De allergrootste oorzaak van het succes van deze cloud diensten ligt echter nog ergens anders; er komen vrijwel elke dag nieuwe mobiele apparaten op de markt en het aantal mobiele gebruikers neemt razendsnel toe. Er wordt verwacht dat er weldra meer gesurft wordt over mobiele apparaten dan alle laptops en pc’s samen!

Office 365 is volledig klaar voor deze nieuwe tendens; bestanden kunnen vanop eender welk bestand opgevraagd, bewerkt en opgeslagen worden. Dankzij de Office 365 web apps maakt het niet uit of de gebruiker surft vanaf een tablet of smartphone, iOs, Android of Google apparaat.