WhatsApp installatie uitvoeren op je PC

Gebruik je WhatsApp bijna elk uur van de dag en zoek je al lange tijd naar WhatsApp op PC? Vandaag gaan we je precies vertellen hoe je WhatsApp volledig gratis op je PC kan downloaden. WhatsApp is een geweldig platform om in contact te blijven met je vrienden en zelfs om nieuwe vrienden te maken, maar een nadeel van de dienst is dat WhatsApp nog steeds niet op de PC beschikbaar is. Helaas heeft WhatsApp nog geen PC versie, waardoor we creatief moeten zijn om WhatsApp op de PC te gaan gebruiken.

WhatsApp Compatibiliteit

Als je via Google bij dit artikel bent terecht gekomen dan ga ik ervan uit dat je al weet van het bestaan van de WhatsApp app. Momenteel is de dienst beschikbaar voor iOS (iPhone), Android, BlackBerry, Symbian, Windows Phone en Nokia. Jammer genoeg hebben de ontwikkelaars van WhatsApp nog steeds geen mogelijkheid ontwikkeld om WhatsApp te gebruiken op je PC of Mac. In de volgende handleiding zal ik je precies vertellen hoe je WhatsApp op je PC of Mac kan installeren van Windows XP tot Mac OS X, alles is mogelijk.

WhatsApp PC

Om WhatsApp PC te installeren zal je een emulator moeten downloaden die WhatsApp laat geloven dat je een verbinding wilt opstellen vanaf je mobiele apparaat, terwijl je eigenlijk om je PC werkt. De beste oplossing is BlueStacks (zoek via Google voor de laatste versie) dat beschikbaar is voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Mac OS X. Het mooie van dit pakket is dat het volledig gratis is. Je kan overigens alle Android apps hiermee draaien op je PC en Mac, dus het is niet alleen handig voor WhatsApp.

Om te beginnen download je BlueStacks op je computer. Na het downloaden en installeren van Bluestacks, zoek je via de Google Play Store naar WhatsApp en installeer je de dienst via de emulator. Open nu het My Apps menu en zoek naar WhatsApp. Nadat je WhatsApp hebt gevonden start je de app en voltooi je de stappen die door de app worden getoond.

Gefelicitieerd, je hebt nu WhatsApp op je PC draaien. Mogelijk moet je nog je telefoonnummer verifieren, wij raden aan om dit te doen met je huistelefoon, zodat je ook gewoon kan blijven WhatsApp-en op je mobiel, aangezien er slechts 1 telefoonnummer tegelijkertijd mag worden gebruikt.

Hou er wel rekening mee dat WhatsApp niet is gebouwd voor mobiele apparaten, niet voor de PC. De app werkt echter zonder grote problemen en de methode is eenvoudig uit te voeren en kost ook nog eens niks.