Witte tong

Je tong wordt vaak als hulpmiddel genomen als de dokter een diagnose wilt vaststellen. Maar hoe doen ze dit dan precies? Als de dokter naar je tong kijkt hoort hij de originele roze kleur te zien te krijgen, maar helaas is dit niet altijd het geval soms zie je tongaanslag dat een verkleuring heeft. We hebben onze tong nodig voor verschillende dingen zoals proeven. Dit wordt gedaan door onze smaakpapillen. Dat zijn de kleine bultjes op je tong waarmee signalen naar je hersenen worden gestuurd.

Maar wat wordt er nou verstaan onder een witte tong? Een witte tong is te herkennen aan de witte aanslag die op je tong ligt. Deze aanslag wordt veroorzaakt doordat er teveel zoetigheid wordt gegeten waardoor je te veel suikers binnen krijgt en overgewicht kan krijgen. Daarom wordt het ook sterk afgeraden om teveel zoetigheid te eten. Het kan ook zo zijn dat je een wit- bruine aanslag hebt op je tong. Volgens de Chinezen betekent het dat je lichaam niet goed functioneert, maar gelukkig gaat het hierbij slechts om een volkswijsheid. De afvalstoffen hopen zich op in je lichaam, waardoor ontregeling in je spijsvertering het gevolg is.

Een ander nadeel waarmee je anderen en jezelf tot last kan zijn is dat tongaanslag leidt tot een onfrisse adem en dat kan leiden tot gênante situaties wanneer het anderen begint op te vallen. Heb je last van een van deze aanslagen dan wordt het tijd om langs de drogist te gaan om een tongschraper te kopen. Hiermee schraap je letterlijk de voedselresten en bacteriën van je tong.