Zeer handige tips voor een goed lopende verhuizing

Natuurlijk is iedereen ooit wel eens verhuisd. Er komt namelijk veel kijken bij een verhuizing. Denk hierbij eens aan plannen, checken of u alles hebt, kijken of uw adres is verandert en ga zo maar door. En heeft u al een opslag plaats voor alle spullen? Begin dus altijd zo vroeg mogelijk met alle dingen op orde te stellen voor dat u zelf in de stres komt.

Lijstjes
Een zeer handige tip is om checklists te maken. U gaat alles bij langs om te kijken of alles goed is geregeld en wat nog geregeld moet worden. Door lijstjes blijven de belangrijkere dingen nog beter hangen. Gebruik bijvoorbeeld een klein kladblokje, en controleer niet alles 1keer maar doe het wel twee of drie keer. Zo weet u zeker dat u alles heeft wat er op uw lijstje staat.

Breng iedereen op de hoogte
Natuurlijk is het wel zo slim om iedereen op de hoogte te brengen van uw verhuizing. Dit geldt niet alleen voor uw familie en vrienden maar ook voor andere instanties zoals de tandarts, huisarts, energiemaatschappij, bank, verzekeraar en natuurlijk de instanties waar u een abonnement heeft lopen.

Hulp bij het verhuizen
Een verhuizing kost veel tijd en er zit vaak veel werk aan. Daarom is het verstandig dat u hulp inschakelt voor uw verhuizing. Hoe meer mensen zullen helpen hoe makkelijker de verhuizing zal lopen. Probeer niet alles alleen te doen en wees niet bang dat anderen u niet willen helpen. Organiseer na de verhuizing een leuke barbecue en u zult zien dat iedereen het met plezier voor u deed.

Bron: Verhuizen-Nu