Zoekmachine marketing

Wat is zoekmachine marketing precies? Zoekmachine marketing zijn diensten die worden toegepast om meer bezoekers naar een website te trekken vanuit zoekmachines. Omdat bezoekers van zoekmachines erg gericht op zoek zijn naar specifieke informatie en producten is het een erg goed middel om converterende leads te genereren.

Het doel van zoekmachine marketing

Voor bedrijven en websites is het erg interessant om de juiste bezoekers naar de website te trekken. Daarom is er erg veel vraag naar internet marketing Nederland en blijkt er ook steeds meer aanbod te zijn.

SEO en SEA

Bij zoekmachine marketing wordt een groot onderscheid gemaakt tussen SEO en SEA. SEO staat voor Search Engine Optimization in het Nederlands ook wel Zoekmachine optimalisatie en SEA staat voor Search Engine Advertising ook wel Zoekmachine adverteren.  SEO wordt toegepast om de natuurlijke posities in de zoekmachine te verbeteren en de resultaten die men uit SEA kan behalen zijn de bezoekers uit betaalde advertenties in de zoekmachine.

Kies de juiste partner

Het is echter wel van groot belang om een juiste partner te zoeken wanneer u voor uw bedrijf op zoek bent naar een partner die voor u de zoekmachine marketing uit handen kan nemen. SEA kan heel veel bezoekers opleveren, maar kan ook een ontzettend grote investering vereisen. Wanneer SEA niet op de juiste manier wordt ingezet, kunnen er veel bezoekers naar de site worden getrokken die niet relevant zijn en die dus ook niet converteren. Hierdoor kunnen de kosten aardig oplopen. Wat SEO betreft is het nog belangrijker om een goede partner te vinden. Waar men 10 jaar geleden zich nog richtte op zoveel mogelijk links naar je website te creëren is het nu een heel ander verhaal om goede natuurlijke posities in zoekmachines te verkrijgen. Nu is het zelfs mogelijk om bestraft te worden door Google wanneer je links krijgt van verdachte websites. Dit kan als gevolg hebben dat je compleet uit de natuurlijke zoekresultaten verdwijnt, waardoor je dus stukken minder bezoekers naar je site zult krijgen.