Zomer? Tijd voor de kerstpakketten!

Denk u aan de zomer, dan denkt u aan zon, zee, strand en vakantie. En zeker niet aan kerstpakketten. Toch worden tijdens de zomermaanden al afspraken gemaakt voor de kerstpakketten die pas in december uitgedeeld gaan worden. Het gaat hier vooral om de grotere bedrijven die dus vanzelfsprekend grotere aanvragen in moeten dienen.

Kerstpakket verplicht?

Veel mensen zien kerstpakketen aan het einde van het kalenderjaar als een normaal iets en denken dat de werkgever verplicht is hier aan mee te doen. Dit is dus niet waar, net zo min als dat er niet verplicht een dertiende maand of bonus uitgekeerd hoeft te worden door de baas. Het kan natuurlijk wel dat je dit al hebt afgesproken in het contract en dan zal men zich er uiteraard wel aan moeten houden.

Verwend volk

Het kerstpakket is van origine bedoeld als leuk extraatje voor de werknemer en hoeft dus helemaal niet groot of kostbaar te zijn. Het gaat immers om het gebaar. Toch zijn er altijd mensen die met minachting hun geschenk in ontvangst nemen of met andere collegas gaan zitten zeuren wat er allemaal niet goed is aan het presentje. Dat de baas maar een gierig persoon is en niets wil besteden. Dan blijkt dat we maar een verwend volkje zijn.

Volop keuze

Waar het pakket voorheen vooral bestond uit allerlei drank en etenswaren worden de cadeaus elk jaar weer origineler en creatiever. Feit is dat ook de leveranciers hier handig op in spelen. Het is immers een markt waarin ieder jaar veel geld in om blijft gaan. Op diverse plekken op internet kun je als werkgever kiezen uit veel soorten kerstpakketen en eindejaarsgeschenken om aan het personeel cadeau te doen. Aan diversiteit geen gebrek dus, dat maakt het voor de bazen al weer een beetje makkelijker. Kunnen ze zich vooral concentreren op de dingen die veel belangrijker zijn.