Zonnepanelen kiezen

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de merken en soorten zonnepanelen als je op korte termijn zonnepanelen gaat kopen. Tussen de verschillende merken zijn veel verschillen, waar sommige merken uitblinken in de kwaliteit van de zonnepanelen, blinken andere merken uit in de kwaliteit van de randonderdelen.

Zonnepaneel soorten

Niet alleen is er kwaliteitsverschil tussen zonnepanelen, ook de prestaties en levensduur van zonnepanelen verschillen. Daarnaast zorgt ieder zonnepaneel voor een andere opbrengst. Als je zonnepanelen gaat kopen, moet je goed de kwaliteit en daarmee de prijs afwegen tegen bijvoorbeeld de opbrengst, wat is voor jou belangrijker.

De meeste consumenten kiezen uiteindelijk voor zonnepanelen die worden gemaakt van polykristallijn, maar tussen deze zonnepanelen zitten ook verschillen, bijvoorbeeld in type en afmeting en er zijn verschillende merken als Sanyo en Sharp. Het paneel van een zonnepaneel kan worden gemaakt van amorf, monokristallijn en al eerder genoemde polykristallijn. Ze hebben gemeenschappelijk dat zij zijn gebaseerd op silicium, dat is een halfgeleidermateriaal. Een monokristallijn zonnepaneel heeft zonnecellen die bestaan uit één kristal, de oppervlakte is egaal zwart en de elektroden zijn geordend. Een polykristallijn zonnepaneel heeft zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kistallen, deze panelen zijn ze herkennen aan het schervenpatroon.

Zonnepanelen die worden gemaakt van amorf zijn buigzaam, ze bevatten helemaal geen kristallen en zijn het meest te zien als dunne film zonnepanelen.

De best scorende zonnepanelen halen op het moment een rendement van 20%. Hoger rendement zorgt voor meer elektriciteitsopbrengst. Toch zijn er meer kleine factoren die het succes van zonnepanelen bepalen.

Zonnepaneel merken

De concurrentie op de zonnepaneelmarkt groeit en tegenwoordig heb je A-merken, B-merken enzovoorts. De A-merken zijn onder andere NSI, Sanyo, Sharp en Sunpower. Merken die hoge kwaliteit randonderdelen als omvormers leveren zijn Delta en SMA.