Zweetvoeten, hoe kom je eraan & hoe te behandelen?

Zweetvoeten zijn enorm vervelend. Uw voeten plakken aan uw sokken vast en het kan daarnaast ook nog eens heel erg gaan stinken. U wilt er het liefst vandaag nog van af zien te komen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij hieronder een aantal tips om van zweetvoeten af te komen.

Hoe ontstaan zweetvoeten?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat zweetvoeten per persoon kunnen verschillen. Dit komt door verschillende dingen. Hoe gaat iemand met zweetvoeten om? Sommige mensen schamen zich ervoor, anderen totaal niet. En hoe sterk is de geur van uw zweetvoeten en ga zo maar door. Vaak wordt er niets aan gedaan omdat mensen het gewoon accepteren, ook al zijn ze er zelf niet blij mee.

Met deze tips kunt u die zweterige voeten behandelen.

  • Als u onder de douche vandaan komt, zorg dag dat uw voeten – vooral tussen de tenen – goed droog zijn. Dit vergeet men vaak en door het vocht dat tussen uw tenen blijft zitten komen bacteriën daar met plezier op af, waardoor zweetvoeten en schimmels kunnen ontstaan.
  • Doet iedere dag schone sokken aan en ga niet zonder sokken met uw voet in uw schoenen. Doordat u sokken draagt en deze heet wast, zullen er geen bacteriën achterblijven.
  • Draag sokken van katoen en het liefst schoenen van leer. Katoen ademt en leer ook, hierdoor is er minder kans op een broeierige omgeving en zullen uw voeten minder snel gaan zweten.
  • Doe (als dit mogelijk is) iedere dag een ander paar schoenen aan
  • Was uw voeten grondig, neem daarvoor minimaal 1 keer in de week een voetenbad. Hierdoor neemt de kans op zweetvoeten aanzienlijk af.
  • Behandel je zweetvoeten. Er zijn verschillende crèmes en andere producten te koop waarmee u zweetvoeten kunt verhelpen. Ook is talkpoeder een prima oplossing om uw voeten droog te houden.
  • Als het kan, loop dan op blote voeten. Hierdoor voorkomt u dat uw voeten gaan zweten en dus nat worden en trekken ze ook geen bacteriën aan waardoor de kans op zweet zo goed als nihil is.
  • Hebt u eelt op uw voeten? Haal dit dan zo snel mogelijk weg. Bacteriën zijn gek op eelt en als het even kan kruipen ze daar meteen in en dat is alles behalve goed voor wanneer u van uw zweetvoeten af wilt komen.
  • Was uw schoenen en sokken met regelmaat. Doordat u ze op een hoge temperatuur gaat wassen, dood u alle nog aanwezige schimmels en bacteriën. Doet u dit niet, dan blijven deze daar gewoon zitten en bent u nog niet van uw zweetvoeten af.